Nieuws | Re-integratie

Tweede spoortraject bij Herenbos

Loes volgde een tweede spoortraject bij Herenbos via Herenbos. Haar hart ligt bij het werken met mensen en hulp bieden. Daardoor past ze goed bij onze organisatie. Lees hieronder haar verhaal.

Tweede spoortraject bij Herenbos

Starten van het tweede spoortraject bij Herenbos: “Toen het lampje uitging en werken niet meer mogelijk was, wilde ik graag hulp van een coach en werd door mijn werkgever aangemeld voor een tweede spoortraject. Ik dacht dat ik nog wel terug zou kunnen keren binnen spoor 1 bij mijn eigen werkgever, vooral ook omdat ik het werk zo leuk vond. Helaas kwam ik er snel achter dat dit in de praktijk niet meer haalbaar was vanwege mijn beperkingen. Ik merkte hiervan in de war te zijn en niet te weten wat ik nu dan wilde gaan doen. Gelukkig had ik een hele fijne re-integratieadviseur bij Herenbos die mij hier goed in kon begeleiden en helpen. Ik voelde me heel erg gezien en serieus genomen en ging aan de slag met het zoeken van een werkervaringsplaats om mijn uren op te bouwen. De begeleiding van Herenbos is echt op maat en heeft ervoor gezorgd dat ik weer vertrouwen in mezelf heb gekregen om weer aan het werk te gaan. Ook wanneer ik weer overvallen werd door alle informatie en regels van het tweede spoortraject, kon mijn begeleider mij goed informeren en kalmeren.”

Hulpverleningshart

Met liefde heeft Loes vele jaren in de hulpverlening gewerkt. Ze heeft vele verschillende doelgroepen begeleidt richting zelfredzaamheid. Haar hart ligt dan ook bij het werken met mensen en iets voor mensen kunnen doen die hulp nodig hebben. Echter was ze zo goed geworden in het begeleiden van mensen dat ze zichzelf vergat. Tijdens haar tweede spoortraject moest zij op zoek naar een werkervaringsplaats.

Werkervaringsplaats

“Ik vond deze plek in de GGZ bij een vervoersdagbesteding en bouwde hier mijn uren op. Toch kwam ik er snel achter andere behoeftes te hebben in een nieuwe baan. Hier ging ik met mijn re-integratieadviseur van Herenbos over in gesprek. Zij vroeg of ik niet geïnteresseerd was in een baan als re-integratieadviseur. Ik ging hierover nadenken en bedacht dat ik dan met mensen kon werken en mijn eigen begeleiding en ervaring hierin mee kon nemen. Mijn re-integratieadviseur gaf aan dat er bij Herenbos een vacature openstond en bood mij een werkervaringsplaats aan. Ik was erg verrast en dankbaar voor dit aanbod en nam het met beide handen aan. In augustus 2023 startte ik mijn werkervaringsplaats bij Herenbos als re-integratieadviseur en ik ben niet meer weggegaan.” Sinds november 2023 is Loes officieel in dienst bij Herenbos re-integratie en werkt ze met veel plezier als re-integratieadviseur in Almere en Purmerend.

Re-integratieadviseur

Wil je net als Loes een leuke baan als re-integratieadviseur? Wij zoeken momenteel nog een collega in de regio Friesland, de regio Alkmaar en in de regio Zoetermeer. Onze interne vacatures vind je hier. 

Tweede spoortraject bij Herenbos

Wilt u meer weten over een tweede spoortraject bij Herenbos?  Neem dan contact op met ons hoofdkantoor door te bellen met (072) 30 30 250 of stuur een mail naar reintegratie@herenbos.nl. Op de hoogte blijven van onze succesverhalen en ander nieuws op het gebied van re-integratie? Volg ons dan op LinkedIn.

Ook interessant

Blijven werken na een tweede spoortraject

Chantal kreeg op jonge leeftijd last van een fysieke beperking. Ze wilde graag gewoon blijven werken. Omdat er bij haar werkgever niet ...

Lees meer >>

Nieuws | Re-integratie

‘Herenbos re-integratie heeft me geholpen bij het maken van mijn eigen keuzes en laten inzien welke beroepen voor mij kansrijk en interessant zijn.’

Renate , HERENBOS Zoetermeer

Referenties | Re-integratie

5 fabels over verzuim

Etop plaatste recent een artikel met als inhoud de 5 fabels over verzuim. Herenbos deelt graag interessante artikelen op het gebied ...

Lees meer >>

Nieuws | Re-integratie

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.