Outplacement

Bij outplacement komt u als werkgever met uw werknemer overeen dat de werknemer op zoek gaat naar een andere baan, buiten de eigen organisatie. Bijvoorbeeld omdat deze werknemer is vastgelopen in zijn werk, in een onoplosbaar arbeidsconflict is terechtgekomen of door een reorganisatie moet uitzien naar ander werk. Daarbij stelt u eigenlijk altijd een termijn vast. De werknemer moet dan binnen bijvoorbeeld een aantal maanden een nieuwe baan gevonden hebben.

Het traject bij outplacement

Herenbos begeleidt uw werknemer graag bij outplacement. Als werkgever wordt u door Herenbos ontzorgt en bent u verzekerd van een goede begeleiding voor de werknemer. Bij Herenbos re-integratie bestaat een outplacementtraject uit een aantal fasen:

Kennismaking

Afscheid nemen van een baan is niet niks. Voordat we het in een outplacementtraject gaan hebben over ander werk, maken we eerst ruimte voor het verwerken van het verlies van de oude baan. We starten met een kennismakingsgesprek met de werknemer en bespreken de wederzijdse verwachtingen.

Vaardigheden

Wanneer de verwachtingen en de stappen van het traject helder zijn, starten we met individuele begeleiding bij het zichzelf presenteren van de werknemer, het opstellen van een actueel CV, het online zoeken van vacatures en online solliciteren. Herenbos stoomt de werknemer klaar voor het sollicitatieproces en behandelt zaken als: Waar vind ik als werknemer geschikte vacatures en hoe kan ik netwerken buiten het reguliere vacatureaanbod om?

Bemiddeling en plaatsing

Naast het aanleren van vaardigheden aan de werknemer, levert Herenbos haar bijdrage door mee te zoeken naar passende functies. Daarbij geldt als uitgangspunt dat we de werknemer inspraak en input geven in de vacatures waarop we bemiddelen. Dit vergroot de kans op duurzaam passend werk. Mocht een korte opleiding de weg naar passende betaalde arbeid aantoonbaar verkorten, stelt Herenbos met de werknemer een opleidingsvoorstel op en overlegt met u als werkgever over een eventuele vergoeding. Een outplacement traject is succesvol geëindigd wanneer de werknemer een passende, betaalde baan heeft gevonden. Herenbos heeft de kennis en ervaring om dit te realiseren en zal uw werknemer en u als werkgever adviseren, zodat voor iedereen het beste resultaat wordt behaald.

Wilt u meer weten over Herenbos re-integratie en outplacement? Bel ons dan op (072) 30 30 250 of mail naar reintegratie@herenbos.nl. Wilt u op de hoogte blijven volg ons dan op LinkedIn. Voor onze vestigingen klikt u hier.

 

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.