Outplacement


Bij outplacement komt u als werkgever met uw werknemer overeen dat de werknemer op zoek gaat naar een andere baan, buiten de eigen organisatie. Bijvoorbeeld omdat deze werknemer is vastgelopen in zijn werk, in een onoplosbaar arbeidsconflict is terechtgekomen of door een reorganisatie moet uitzien naar ander werk. Daarbij stelt u eigenlijk altijd een termijn vast. De werknemer moet dan binnen bijvoorbeeld een aantal maanden een nieuwe baan gevonden hebben.

Herenbos begeleidt uw werknemer graag bij outplacement. We halen de gestelde doelen. Als werkgever heeft u een grote zorg minder en bent u verzekerd van een goede begeleiding voor de werknemer.

Het traject bij outplacement

We maken bij een outplacementtraject ruimte voor een aantal fasen:

Verwerking
Bij een outplacementtraject komen vaak hevige emoties los, zoals woede en verdriet. Afscheid nemen van een baan is niet niks. Of het nou door een arbeidsconflict komt, een reorganisatie of omdat u bent vastlopen in uw werk. Voordat we het in een outplacementtraject gaan hebben over ander werk, maken we eerst ruimte voor het verwerken van het verlies van de oude baan.

Basisvaardigheden
Werknemers die in een outplacementtraject terechtkomen, hebben vaak al jaren niet meer gesolliciteerd. Solliciteren is het afgelopen decennium een vak op zich geworden, met informatie halen, netwerken en de juiste eigenschappen met de goede motivering overbrengen. Herenbos stoomt de werknemer klaar voor het sollicitatieproces. We behandelen ook zaken als: waar vind ik als werknemer geschikte vacatures? Hoe kan ik netwerken buiten het reguliere vacatureaanbod om?

Bemiddeling
Naast het aanleren van vaardigheden aan de werknemer, levert Herenbos haar bijdrage door mee te zoeken naar passende functies. Daarbij geldt als uitgangspunt dat we de werknemer inspraak en input geven in de vacatures waarop we bemiddelen. Dit vergroot de kans op passend werk. En als de werknemer een opleiding moet volgen, overleggen we met de werkgever over vergoeding.

Plaatsing
Als we een outplacementtraject invullen met betaald werk is dat voor iedereen een positief resultaat. Wat mag er eigenlijk van de werknemer worden verwacht? Moet de werknemer zomaar iedere vorm van arbeid accepteren? Herenbos kent de regels en zal werkgever en werknemer adviseren zodat voor iedereen het beste resultaat ontstaat.

Wilt u meer weten over Herenbos re-integratie en outplacement? Bel ons dan op (072) 30 30 250 of mail naar reintegratie@herenbos.nl. Wilt u op de hoogte blijven volg ons dan op LinkedIn. Voor onze vestigingen klikt u hier.

 

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.