Nieuws | Re-integratie

Blijven werken na een tweede spoortraject

Chantal kreeg op jonge leeftijd last van een fysieke beperking. Ze wilde graag gewoon blijven werken. Omdat er bij haar werkgever niet veel kansen waren op werk dat fysiek lichter is werd het tweede spoortraject gestart.

Blijven werken

Ondanks haar beperking wilde Chantal graag blijven werken. Ze vond het verschrikkelijk dat ze 3 maanden thuis had gezeten. In januari 2022 pakte ze haar werkzaamheden langzaam op. In samenwerking met de bedrijfsarts werd er een plan gemaakt hoeveel uur per week ze ging werken. Daarnaast werd er gekeken naar het verloop van de opbouw van uren. Al snel was duidelijk dat Chantal niet volledig kon terugkeren in haar functie als verzorgende IG. Lichamelijk was het een te zware belasting en daardoor kwam ze voor een lastige keuze te staan. Op zoek naar een andere baan. Intern waren er niet heel veel kansen en daardoor werd er in maart 2022 al een tweede spoortraject opgestart.

Tweede spoortraject bij Herenbos

Tijdens het tweede spoortraject had Chantal diverse afspraken met Judith. “Ik vond dat Judith mij heel fijn begeleidde. Was helemaal niet meer gewend om te solliciteren. Ik ben de afgelopen jaren doorgerold naar andere functies binnen het bedrijf. Tijdens de afspraken gingen we na wat het beste bij mij zou passen en vervolgens op zoek naar vacatures. Naast de fysieke afspraken hadden we telefonisch contact over de voortgang en daarbij bespraken we de knelpunten waar ik tegenaan liep. Wanneer ik mijn sollicitatiebrief had gemaakt voor een vacature stuurde ik hem naar Judith. Zij bekeek hem en samen bespraken we dan wat er anders zou kunnen. Ook mijn CV werd bekeken en waar nodig aangepast.”

Iedere maand namen zowel Judith als Chantal 4 vacatures mee naar de gesprekken en bespraken ze waar Chantal op ging solliciteren. “Judith leerde me dat het in het sollicitatieproces dat het goed is om ‘eelt te kweken op je ego’. Natuurlijk wordt je afgewezen, maar belangrijk is om door te vragen waarom. Dit kon ik in andere sollicitaties meenemen als leerpunt. Sommige bedrijven gaven aan dat ik te weinig ervaring had, dit vond ik jammer aangezien ik erg leergierig ben ingesteld.”

Blijven werken, de aanhouder wint

“Judith gaf ook aan dat de aanhouder wint. Nou en winnen deed ik. In december 2022 kwam er een vacature vrij bij de GGZ. Tijdens onze afspraak bleek dat zowel Judith als ik deze vacature voor mij hadden uitgezocht. Judith had een contactpersoon daar en nadat ik had gesolliciteerd, nam Judith contact op met haar contactpersoon om haar te informeren over mijn sollicitatie. Anderhalve week later kreeg ik bericht dat ik op gesprek mocht komen. Ik had al eerder gesprekken bij bedrijven gehad en iedere keer vertelde ik mijn privékring hierover vol enthousiasme. Dit keer besloot ik te zwijgen. Het was ook beter voor mijn eigen zenuwen :-). Na het gesprek werd ik al snel uitgenodigd voor een tweede gesprek. In deze tijd ook contact met Judith blijven houden, ik wilde haar natuurlijk ook op de hoogte brengen van alles. Na het tweede gesprek ben ik aangenomen en ben ik erg blij. ”

Het traject

“Ik heb het gehele traject als fijn ervaren. Toch doet het wel veel met je emoties. Je leert in de loop van het traject hier beter mee om te gaan en je gaat je ook sterker voelen. In het sollicitatieproces wordt je echt goed begeleid. Ik was hier niet erg in thuis en door deze begeleiding wist ik de juiste weg te vinden. Ik ben erg dankbaar voor de goede begeleiding van dit traject en enorm blij met mijn nieuwe passende baan.”

Herenbos re-integratie

Wilt u ook blijven werken? Of wilt u weten wat Herenbos voor u of uw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op met ons hoofdkantoor door te bellen met (072) 30 30 250 of stuur een mail naar reintegratie@herenbos.nl. Benieuwd naar onze diensten? U vindt ze hier. Op de hoogte blijven van onze succesverhalen en ander nieuws op het gebied van re-integratie? Volg ons dan op LinkedIn.

 

Ook interessant

Tweede spoortraject bij Herenbos

Loes volgde een tweede spoortraject bij Herenbos via Herenbos. Haar hart ligt bij het werken met mensen en hulp bieden. Daardoor past ze ...

Lees meer >>

Nieuws | Re-integratie

‘Herenbos re-integratie heeft me geholpen bij het maken van mijn eigen keuzes en laten inzien welke beroepen voor mij kansrijk en interessant zijn.’

Renate , HERENBOS Zoetermeer

Referenties | Re-integratie

5 fabels over verzuim

Etop plaatste recent een artikel met als inhoud de 5 fabels over verzuim. Herenbos deelt graag interessante artikelen op het gebied ...

Lees meer >>

Nieuws | Re-integratie

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.