Techniek

Werken in de techniek is ontzettend divers. Niet alleen helpen wij timmermannen aan leuke werkplekken, maar ook monteurs en elektriciens zijn bij ons aan het juiste adres. Van het aanleggen van bekabeling tot het stofferen van meubels: alles komt voorbij in de techniek.

Kansberoepen binnen de techniek

Heb een technische opleiding en steek je graag je handen uit de mouwen? Heb je interesse in techniek en ga je altijd ergens voor de volle 100% voor. Kies dan voor een kansberoep in de technische sector. Hieronder vind je de veel voorkomende functies bij Herenbos.

Elektricien

Ben jij op zoek naar een afwisselende en leerzame baan binnen de elektrotechniek? Neem jij graag de zorg uit handen zowel binnen de particuliere of zakelijke markt? Als elektricien kom je te werken binnen een bedrijf vol alleskunners. Het motto van onze opdrachtgevers is dan ook: Wij kunnen veel, al dan niet alles. Hierdoor is het mogelijk om je kennis te verbreden. Je werkzaamheden zijn erg divers. Zo ga je installatiewerkzaamheden verrichten en afmonteren. Daarnaast pak je reparatieverzoeken op van huurwoningen en voer je werkzaamheden uit bij keuken-, toilet-, en badkamerrenovaties. Ook behoren loodgieterswerkzaamheden en klein timmerwerk tot je takenpakket.

Natlakker/spuiter

Heb jij ervaring met het aanbrengen van verschillende soorten verflagen met een spuit? Een natlakker/spuiter werkt, zoals het woord al aangeeft, met natlak. Natlakken is de naam voor het aanbrengen van verschillende soorten verflagen door middel van een spuit. Hierom wordt de functie vaak ook wel spuiter genoemd. Natlak kan aangebracht worden op verschillende materialen, van hout tot staal. Bij onze opdrachtgever houd je je bezig met de natlak van staalconstructies. Je werkzaamheden bestaan uit:

 • Het visueel controleren van het materiaal (geen roest, vet of vieze lassen).
 • Met verf voorstrijken van de lasnaden.
 • Spuiten van de verf op het materiaal met spuitpistool.
 • Controleren van laagdiktes op het materiaal.
 • Met de kwast bijschilderen of bijtippen van het materiaal.
 • Het dagelijks onderhoud/ schoonmaken van verfmateriaal.
 • Het verplaatsen van het materiaal met heftruck/ bovenloopkraan.

vacature techniek

Voorman buitendienst

Ben jij de Voorman buitendienst die positief is ingesteld en is de klant de koning voor jou? Je bent samen met het montageteam verantwoordelijk voor het onderhoud en installatie van transportbanden, machines en bordessen. Bij het ene project werk je met zijn tweeën en bij het volgende wellicht met zijn twaalven, dit ligt geheel aan de grote van het project. Wat jij voornamelijk doet is: monteren, inmeten, lassen en het testen van RVS constructies en machines in de fabriek van de klanten. De werkzaamheden zijn vaak tijdens een productiestop in de fabriek. Dat betekent dat de werkzaamheden in een korte tijd uitgevoerd moeten worden.

Lasser en constructiebankwerker

Als lasser en constructiebankwerker verricht je o.a. routinematige tot specialistische (las)werkzaamheden op diverse niveaus bij bank-, constructie-, en plaatwerk. Je bent in staat zelfstandig te werken en werk af te leveren conform toegepaste normeringen en keurmerken. Wat zijn jouw taken als Lasser en constructiebankwerker?

 • Zelfstandig samenstellen en bewerken van verschillende producten vanaf tekening
 • Afmonteren en in elkaar zetten van machines
 • De controle van de kwaliteit van je werk
 • Je bent verantwoordelijk voor je eigen werkplek
Monteur

Heb jij een afgeronde technische opleiding of enige jaren ervaring als monteur? In veel gevallen is er uitzicht op een rechtstreeks dienstverband. Als monteur verricht je de werkzaamheden grotendeels op de locaties van klanten. Naast inspecties en keuringen, voer je hier ook installatie- en onderhoudswerkzaamheden uit aan blusleidingnetten en SVM systemen (systemen voor schuimvormende middelen). Ook voer je werkzaamheden uit aan Life Saving Appliances (levensreddende middelen), blussers en vast opgestelde blusinstallaties. Daarnaast verricht je voorbereidende werkzaamheden in de werkplaats. Je bent werkzaam binnen een klein team van enthousiaste collega’s. Mede daardoor heerst er een prettige werksfeer. Kortom, een interessante baan met veel variatie.

Overige vacatures binnen de techniek

Naast deze veel voorkomende functies in de techniek kun je via Herenbos aan de slag als conserveerder, poedercoater, constructiebankwerker, monteur OV, leerling monteur, servicemonteur, monteur machines, vangrail monteur, straler, staalconstructiemonteur, onderhoudsmedewerker, ijzervlechter, constructiespuiter, machinebediener snijmachine, werkvoorbereider metaal, werkplaats monteur, monteur tuin- en parkmachines, monteur landbouwmechanisatie en monteur staalbouw. Kijk voor alle openstaande vacatures op: https://herenbos.nl/ik-zoek-werk/vacatures/

Op de hoogte blijven van Herenbos? Volg ons dan op FaceBook en Insta.

werken in de techniek

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.