Bouw

Of je nu binnen in een fabriek aan de voorbewerking van bouwproducten werkt of buiten in de natuur een muur aan het metselen bent, in de bouw is er altijd wat te doen. Herenbos heeft opdrachtgevers in de renovatie, nieuwbouw en onderhoud. Werk jij graag in en met de techniek die de bouwbranche kenmerkt? Dan gaan wij graag met jou op zoek naar een baan die helemaal bij jou past.

Kansberoepen binnen de bouw

Het aantal vacatures in de bouw is de laatste jaren enorm gestegen. Onze opdrachtgevers zijn zowel op zoek naar mensen die het vak willen leren als ervaren krachten. Werk jij graag met je handen en wil jij graag van niets, iets maken. Kies dan voor een kansberoep binnen de bouw. Hieronder vind je de veel voorkomende functies bij Herenbos.

Funderingsmedewerker

Heb jij ervaring in de funderingstechniek of lijkt het je gaaf om hierin te gaan werken? Ben je niet bang voor vieze handen en werken in de buitenlucht? Wil je meewerken aan mooie bouwprojecten? Als funderingsmedewerker sta jij naast de funderingsmachine en heb je een korte lijn met de machinist. Op jouw aanwijzingen komt het enorme gevaarte in beweging, breng je de wapening aan, vul je de palen met beton. ’s Middags help je als funderingswerker mee met het demonteren van de funderingsmachine en het schoonmaken van het materieel. De machine gaat weer op transport en de bouwplaats ligt er netjes bij en op naar de volgende klus.

Werkvoorbereider of projectleider bouw

Wil jij altijd alles in goede banen leiden en wil je snel aan de slag? Dan is de functie Werkvoorbereider of Projectleider voor jou! Afwisselend, dynamisch en hard werken, dit zijn een aantal kernwoorden die erg belangrijk zijn in deze baan. Je werkzaamheden bestaan uit:

 • Het opnemen van het nieuwe werken
 • Ook verzorg je de aanvragen
 • Begrotingen, offertes, werkplanningen en daarnaast opdrachten maken
 • Inkopen van materialen
 • Verder instrueer en begeleid je medewerkers op de werkplek
 • Kostenbewust werken en controle houden op de kwaliteit
 • Ook doe je het bijhouden van meer- en minderwerk
 • Zelf inmeten op locatie
 • Je bent contactpersoon voor de opdrachtgever

vacatures bouw

Timmerman

Heb jij enkele jaren ervaring met verbouwings-, onderhouds- en/of restauratiewerkzaamheden? Werk jij het liefst met je handen, maar wil je daarbij ook je hoofd gebruiken? Als timmerman m/v werk je zelfstandig of in een ploeg. Het gaat daarbij het meest om nieuwbouw, renovatie en aan- en verbouw projecten. Je kunt hierbij ook denken aan werk bij particulieren, monumentale panden en VVE’s. Daarnaast bepaal je ook de afmetingen en afstanden met verschillende hulpmiddelen. Maar ook het op maat zagen van diverse platen en balken. Onze opdrachtgevers zijn bouwers met passie. De functies zijn veelzijdig en je werkt met goed gereedschap en materieel. Er heerst een prettige werksfeer en het werkaanbod is gevarieerd.

Sloper

Ben je een ervaren sloper of een echte aanpakker met ervaring in de bouwsector? Als sloper ben je iemand die graag de handen uit de mouwen steekt. Je gaat vroeg met collega’s op pad naar het sloopproject. Hier ben je bezig met het strippen van diverse gebouwen, panden of woningen. Gedurende de dag voer je handsloopwerkzaamheden uit, zoals slijp-, hak- en zaagwerkzaamheden, om bijvoorbeeld kozijnen te slopen. Ten tweede ga je als sloper aan de slag met boorhamers, of assisteer je met de kraan om machinaal te slopen. Veiligheid staat voorop, dus het na afloop afvoeren van puin en de bouwplaats opruimen speelt een belangrijke rol. Kortom, de dagen vliegen voorbij in de functie van sloper!

Dakdekker pannenlegger

Heb jij geen hoogtevrees, twee rechterhanden en ervaring als dakdekker, pannenlegger of rietdekker? Heb jij geen ervaring, maar ben je een echte dakhaas? Misschien is deze functie dan iets voor jou? Als dakdekker, pannenlegger of rietdekker werk je fulltime in het opbouwen, onderhouden en repareren van verschillende soorten daken. Aan de hand van tekeningen en instructies draag jij de verantwoordelijkheid voor een perfecte uitvoering van de werkzaamheden. Jouw inzicht is dus van groot belang. Je komt te werken in een veilige werkomgeving waar geen dag hetzelfde is.

Overige vacatures bouw

Naast deze veel voorkomende functies kun je via Herenbos in de bouw aan de slag als machinist midigraafmachine, machinist funderingstechniek, shovelmachinist, betonschuurder, betonreparateur, medewerker isolatie, bouwvakhelper, productie-timmerman, leerling pannenlegger, klusjesman, bouwopruimer of monteur staalconstructies.  Kijk voor alle openstaande vacatures op: https://herenbos.nl/ik-zoek-werk/vacatures/

Op de hoogte blijven van Herenbos? Volg ons dan op FaceBook en Insta.

 

Aan het werk in de bouw 2

 

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.