Hoveniersbranche

Als je werkt in de hoveniersbranche ga je voornamelijk aan de slag in het kleinschalige groen. Het werk bij mensen thuis is gevarieerd en vraagt om verschillende vaardigheden. Van onderhoud tot aanleg, van bestrating leggen tot schuttingen timmeren en bijvoorbeeld het tekenen van een tuin. Als hovenier weet je de wens van de klant tot werkelijkheid te maken.

Kansberoepen binnen de hoveniersbranche

Heb jij het helemaal te pakken van eenjarige, planten, struiken, bomen en alles wat groen is in de tuin?  Kies dan voor een kansberoep binnen de hoveniersbranche. Vind je het leuk om een woest overgroeide tuin te lijf te gaan en het mooi onder-houden en strak getrimd achter te laten. Doe jij een moord voor werken met je handen en ligt je hart tussen de graspollen? Hieronder vind je de veel voorkomende functies bij Herenbos.

Vakbekwaam Hovenier

Wil jij zorg dragen voor de aanleg en/of het onderhoud van tuinen bij particulieren, zorginstellingen, bedrijven en woningbouwcorporaties? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als hovenier ben jij verantwoordelijk voor je eigen klantenkring, jouw dagelijkse planning en de resultaten bij jouw klanten. Daarnaast is een efficiënte uitvoering van de opdrachten belangrijk,  jij bent goed voorbereid hier op: een goede voorbereiding is immers het halve werk! Werkzaamheden die ook nog horen bij deze functie zijn o.a.: Het uitmeten en uitzetten van de aangeleverde ontwerpen. Wil de opdrachtgever iets wijzigen, dan neem jij dit op en maak je hiervan een kleine schets.

Junior Hovenier

Heb jij groene vingers en heb je zin in een nieuwe uitdaging? Als junior hovenier ga je samen met een collega op pad om uitdagende groenklussen op te pakken. Tijdens het onderhouden en aanleggen assisteer je je collega bij de o.a. volgende werkzaamheden:

  • Het renoveren van een tuin (Jij zorgt dat de oude tuin wordt verwijderd en maakt de tuin samen met je collega klaar voor het aanleggen van de nieuwe tuin.)
  • Het aanleggen van (sier)bestrating  (Jij helpt bij het klaarzetten van zand en stenen, helpt met het leggen van de bestrating en je collega leert jouw het vak van straten.)
  • Het zetten van schuttingen en veranda’s (Jij helpt je collega bij het plaatsen van de fundering en het bijkomende timmerwerk.)

Naast al deze leuke aanlegwerkzaamheden leer je ook hoe je diverse tuinen moet onderhouden. Bij onderhoudswerkzaamheden kun je denken aan:

  • Handmatig snoeien van planten (De planten leer jij kennen in de tuin.)
  • Maaien van gras met de maaimachine en de bosmaaier
  • Plaatsen van diverse planten en bomen bij particulieren en bedrijven
  • Blad verwijderen in het najaar met de bladblazer

Leerling binnen de hoveniersbranche

Heb jij interesse in het groen en zou je het hoveniersvak willen leren? Voor verschillende hoveniers- en groenbedrijven zijn wij op zoek naar toekomstige hoveniers. Ben jij bezig met een opleiding in het groen of zou je je graag ontwikkelen tot hovenier?

Als leerling hovenier verzorg je de aanleg van tuinen bij particulieren, bedrijven en instellingen. Hierbij kun je denken aan het leggen van (sier)bestrating, het plaatsen van schuttingen en het beplanten van het terrein. Daarnaast pak je samen met collega’s het onderhoud aan. Dit is niet alleen snoeien, maaien en bemesten, maar ook het verplanten van bomen en planten. Je leert om te werken met de mini-graver, bosmaaier en motorkettingzaag.

Verder kun je als leerling hovenier aan de slag in het openbaar groen. Doordat het openbare groen wordt onderhouden, blijft de stad netjes en duurzaam. De werkzaamheden zijn onkruidbestrijding, maaien en bladblazen. Je kunt je ook specialiseren in boomverzorging. Dat wil zeggen dat je in staat bent om de conditie van bomen en planten te controleren. Dit is onwijs belangrijk om ziektes en plagen te voorkomen, zoals de eikenprocessierups. Als leerling hovenier zijn je mogelijkheden dus groot. Kortom, er is genoeg ruimte om je te specialiseren en te ontwikkelen in het vak.

Omdat je een leerling hovenier bent, krijg je voldoende begeleiding en ruimte om je te ontwikkelen. Je vakbekwame collega’s leren je de kneepjes van het vak. Via Herenbos kun je je ook aanmelden voor een BOL- of BBL-opleiding. Dit loopt via de TRI Groei in Groen waarin je wordt opgeleid tot niveau 2, 3 of 4.

Voorman Hovenier

Heb jij groene vingers, heb jij passie voor het hoveniersvak en ben je een teamplayer? Als voorman hovenier ben je samen met je collega’s actief op het gebied van boomverzorging en het onderhouden van groenvoorzieningen. Het gaat om een uitdagende en afwisselende functie met verantwoordelijkheid in een dynamisch bedrijf. Je goede communicatieve vaardigheden zet je in bij het aanleggen en onderhouden van de groenvoorziening. Je kunt zelfstandig naar een klus komen doordat je in bezit bent van rijbewijs B en eigen vervoer.

Overige vacatures

Naast deze veel voorkomende functies kun je via Herenbos aan de slag in de hoveniersbranche als hovenier aanleg, hovenier daktuinen, assistent hovenier, hovenier particuliere- en bedrijfstuinen, hovenier onderhoud, opperman hoveniersbedrijf, meewerkend voorman hovenierswerk, European Tree Worker en boomverzorger.  Kijk voor alle openstaande vacatures op: https://herenbos.nl/ik-zoek-werk/vacatures/

Op de hoogte blijven van Herenbos? Volg ons dan op FaceBook en Insta.

 

 

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.