GroenStart

Herenbos is uitvoerder van Groenstart. GroenStart is een leer- en werktraject voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken op weg naar werk in de groene en agrarische sector van Noord-Holland. De doelgroep van GroenStart bestaat uit jongeren, jongvolwassenen en volwassenen met een bepaalde zorg- of ondersteuningsvraag én de wens om actief te zijn op de arbeidsmarkt.

Na aanmelding Groenstart

Tijdens het intakegesprek maken we nader kennis en wordt de opzet van het project besproken. Doorgaans kijken we eerst of de kandidaat werk-fit en leer-fit is. Dit gebeurt tijdens het “voorschakelen”. Dit is een periode van drie maanden waarbij de kandidaat gaat stagelopen bij de toekomstige opdrachtgever. De kandidaat kan ook meedraaien in de klas op entree niveau of niveau 2. Zodoende krijg je een indruk van de werkomgeving en van de opbouw en lesstof in de klas. Tijdens het voorschakelen wordt je begeleid bij het mogelijk aanleren van werknemersvaardigheden.

Je volgt, indien mogelijk, een BBL opleiding. Dit betekend dat je 1 dag in de week naar de les gaat. De lessen worden gegeven op locatie, de docenten komen naar de locatie toe en de groepen zijn klein. De nadruk bij de opleiding ligt op de praktijk.

Leerwerkovereenkomst

Bij gebleken geschiktheid bij het voorschakelen ontvang je een leer-werkovereenkomst voor de duur van een jaar. Je gaat dan minimaal 3 dagen werken en krijgt hier ook voor betaald. Herenbos en Clusius College begeleiden je samen met de opdrachtgever. Hierbij wordt gekeken wat haalbaar is jou en welke ondersteuning je nodig hebt.

Maatwerk is het sleutel woord. Er is variabele instroom mogelijk zodat je niet hoeft te wachten tot september om te starten met de opleiding. Voor sommige kandidaten is scholing niet haalbaar of nodig, dan wordt er ingestoken op werk. Per kandidaat wordt er een traject op maat gemaakt.

De 18 gemeentes uit Noord Holland hebben getekend voor dit initiatief. Hierdoor hebben wij korte lijnen met gemeentes, UWV, scholen en opdrachtgevers. Dit werpt zijn vruchten af! De eerste kandidaten zijn geslaagd en duurzaam uitgeplaatst.

Meer informatie vind je op de eigen website www.groenstart.nl.

 

Of neem contact op met Yvonne Haisma van onze vestiging in Schagen.

0224-290190

 

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.