Nieuwkomers in het groen

Ben je nieuw in Nederland en wil je graag aan de slag als assistent hovenier? Bent u een gemeente en op zoek naar een leerwerktraject dat nieuwkomers voorbereidt op een baan in het groen. Of bent u een groenbedrijf en wilt u nieuwkomers de kans bieden om zichzelf te ontwikkelen en helpt u hen de Nederlandse arbeidsmarkt te verkennen? Lees hier meer over het project Nieuwkomers in het Groen.

Nieuwkomers in het Groen voor gemeenten

Wij, van Nieuwkomers in het Groen, begrijpen dat het voor nieuwkomers lastig is om werk te vinden vanwege verschillende factoren. Denk hierbij aan de taalbarrière, het gebrek aan een netwerk en het niet erkennen van hun buitenlandse diploma’s of werkervaring. Daarom ontwikkelden we een maatwerk- en integrale aanpak die rekening houdt met de behoeften en mogelijkheden van elke nieuwkomer. Ons leerwerktraject richt zich op nieuwkomers en het voorbereiden op een baan in het groen. Door praktische vaardigheden en kennis te bieden over onze Nederlandse arbeidscultuur bereiden we hen voor op de Nederlandse arbeidsmarkt. We houden rekening met de culturele achtergrond van de nieuwkomers en communiceren dit ook naar (toekomstige) collega’s en werkgevers. Duurzame banen is wat bijdraagt aan de integratie en zelfredzaamheid van de nieuwkomers.

Voor bedrijven

Bent u op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde onderhoudsmedewerkers/assistent-hoveniers voor uw bedrijf? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Ons leerwerktraject biedt nieuwkomers de kans om zichzelf te ontwikkelen en de Nederlandse arbeidsmarkt te verkennen. Door deel te nemen aan ons traject leren deelnemers de Nederlandse taal en cultuur kennen en ontwikkelen zij vaardigheden op het gebied van persoonlijk leiderschap. Daarnaast krijgen zij praktijklessen waarin zij de basisvaardigheden van het vak leren. Als bedrijf word je ook voorbereid op de komst van de nieuwkomer om ervoor te zorgen dat er duurzame arbeidsrelaties tot stand kunnen komen.

Voor nieuwkomers

Het leerwerktraject biedt jou een unieke kans om de Nederlandse taal te leren, persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen en praktijkervaring op te doen in het groenonderhoud. Je begint januari 2024 met een training van drie maanden. Tijdens deze training behoud je je uitkering. In de training leer je het verbeteren van je Nederlands, basisvaardigheden in het groenvak en helpen we je ontwikkelen op persoonlijk vlak. Na de training krijg je een betaald contract van 6 maanden. Je krijgt dan een VCA-cursus, werkschoenen, reiskosten wanneer dat van toepassing is, wekelijks loon en bouwt vakantiegeld op.

Over Nieuwkomers in het Groen

Nieuwkomers in het groen is een samenwerking tussen Project 8, Nieuwlander en Herenbos. Project 8 (P8) realiseert duurzame arbeidsrelaties tussen werkgevers en nieuwkomers. Via korte leerwerktrajecten bereiden ze nieuwkomers praktisch voor op betaalde banen.  P8 werft nieuwkomers op basis van motivatie en screening en zijn van mening dat iedereen kan werken mits hij/zij dit wil. P8 heeft een actieve vrijwilligerscommunity met nieuwkomers, geeft voorlichting en doet onderzoek naar betere matching tussen nieuwkomers en de Nederlandse arbeidsmarkt. Nieuwlander is een uniek collectief dat zich onderscheidt door haar cultuursensitieve aanpak. Ze houden niet alleen rekening met de taal, maar ook met de culturele achtergrond van individuen. Hierdoor kunnen ze uitdagingen aanpakken die leiden tot een afstand tot de maatschappij en arbeidsmarkt. Herenbos is gespecialiseerd in het bemiddelen tussen werkgevers en werkzoekenden, met een sterke focus op de groen- en hoveniersbranche. Wat hen onderscheidt, is hun toewijding aan een persoonlijke aanpak. Met een breed netwerk in de sector kunnen ze vaak maatwerktrajecten aanbieden. Of je nu een werkgever bent die gemak, flexibiliteit en goed werkgeverschap zoekt, of een werknemer die persoonlijk contact, groeikansen en diverse carrièremogelijkheden wil, bij Herenbos ben je aan het juiste adres.

Meer informatie over Nieuwkomers in het groen? Neem contact op met Yvonne Haisma (0224) 29 01 90 of Madelon Jautze (079) 31 62 401.

Wil je meer weten over de verschillende diensten die Herenbos biedt neem dan contact op met onze vestigingen.

bron: https://nieuwkomersinhetgroen.nl/

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.