Groenvoorziening

Bij Herenbos wordt er veel in de groenvoorziening gewerkt, zeker in het hoogseizoen. In de groenvoorziening gaat het vaak om het onderhouden van grootschalig groen. Als groenvoorziener ga jij met een schoffel, bosmaaier, maaimachine of heggenschaar aan de slag om het groen op openbare plekken te onderhouden.

Kansberoepen binnen de groenvoorziening

Heb jij groene vingers en steek je graag je handen uit de mouwen? Is het gras bij jou altijd groener en ga je altijd ergens voor de volle 100% voor. Kies dan voor een kansberoep binnen de groenvoorziening. Hieronder vind je de veel voorkomende functies bij Herenbos.

Maaimachinist

Werk jij graag in de buitenlucht en hecht je waarde aan vrijheid in je werk? Ben jij gemotiveerd en behoor jij tot de beste stuurlui? Dan past een functie als maaimachinist vast bij jou. Je werkzaamheden als machinist zijn erg divers. Zo kun je als maaimachinist ruig gras maaien maar ook natuurlijke vegetaties of de gazons onderhouden. Ook kun je worden ingedeeld voor het groot onderhoud van sport- en recreatieterreinen, golfbanen, openbaar groen/wijkonderhoud, bedrijventerreinen, speelplekken, natuurgebieden. Wat doe je dan? Denk hierbij aan verticuteren, bemesten en doorzaaien.

Boomverzorger

Heb je wat met boomverzorging? Vind je het leuk om met een motorkettingzaag te werken. Heb je geen hoogtevrees? Als medewerker boomverzorger ga je in teamverband aan de slag met het verzorgen van bomen. Je werkzaamheden bestaan vaak uit:

 • Planten en verplanten van bomen, zowel handmatig als machinaal
 • Verwijderen van dood hout, slecht aangehecht of gevaarlijke takken
 • Vellen en/of rooien van bomen, zowel klimmend als met een hoogwerker
 • Frezen van stobben
 • Uitvoeren van begeleidingssnoei voor jonge en halfwas bomen en onderhoudssnoei / kandelaberen van volwassen bomen
 • Herkennen van verzwakkingen en ziektes en mee kunnen denken over versterkingen van bomen
 • Werken vanaf bestek, bijhouden en verwerken van gedane werkzaamheden in een digitale omgeving

bosmaaier

Medewerker bosmaaier

Hou jij van de geur van vers gras? Geniet je van de stralen van de zon terwijl je buiten lekker aan de slag bent met je bosmaaier? De volgende dag regent het, en het waait. Maar je ritst je regenjas goed dicht en gaat vol goede moed aan de slag. Als medewerker bosmaaier verricht je onderhoudswerkzaamheden in het groen. Dit voer je voornamelijk uit met een machine: de bosmaaier.  Ook kom je op veel verschillende locaties zoals openbare terreinen, plantsoenen en parken. Werk jij graag in de buitenlucht en laat jij je niet tegenhouden door een beetje regen en wind? Dan is deze functie wat voor jou!

Medewerker groenvoorziening

Wil jij buiten werken en zorgen dat alles er tiptop uitziet samen met jouw collega’s? Als groenvoorziener ben jij het visitekaartje van de omgeving! Als medewerker groenvoorziening ga je in het wijkonderhoud aan het werk. Denk aan scholen, sportparken, ouderencomplexen en nog meer! Je zal dan het volgende gaan doen:

 • Schoffelen
 • Snoeien
 • Bosmaaien
 • Bladblazen
 • Planten
 • En diverse andere werkzaamheden
Voorman groenvoorziening

Werk jij graag op verschillende locaties aan verschillende projecten? Begeleid en ondersteun jij graag medewerkers tijdens het werk? Heb je daarnaast ook nog eens groene vingers? Als voorman groenvoorziening hou je het overzicht en zorg je ervoor dat je medewerkers hun sterke punten ontwikkelen. Je geeft vaktechnische aanwijzingen waardoor je collega’s goed het werk kunnen doen. Je houdt toezicht op zowel de taken en het gereedschap. Natuurlijk hou je je je leidinggevende op de hoogte van wat er speelt. Voorman groenvoorziening is een uitdagende en afwisselende functie met veel verantwoordelijkheid.

Overige vacatures

Naast deze veel voorkomende functies kun je via Herenbos aan de slag als Holdermachinist, hovenier, shovelmachinist, veegwagenchauffeur, uitvoerder groen, medewerker bedrijfsbureau, machinist onkruidbestrijding, borstelwagenmachinist, calculator, werkvoorbereider, agrarisch medewerker, bijrijder, vrachtwagenchauffeur, stratenmaker, bladblazer, processierupsbestrijder, trekkerchauffeur en orderplanner. Kijk voor alle openstaande vacatures op: https://herenbos.nl/ik-zoek-werk/vacatures/

Op de hoogte blijven van Herenbos? Volg ons dan op FaceBook en Insta.

 

 

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.