Nieuws | Re-integratie

Het succesvolle tweede spoortraject van Jan

In augustus 2019 kwam Jan in de ziektewet. Oktober 2019 werd tijdens een operatie duidelijk dat er nog een zwaardere operatie nodig was. In afwachting van deze operatie kwam Jan in het tweede spoortraject terecht.

Start tweede spoortraject

“In augustus 2020 startte ik met mijn tweede spoortraject via Herenbos Re-integratie. Op dat moment was al duidelijk dat ik mijn functie in de betonbouw niet langer kon uitvoeren. Ook niet nadat de tweede operatie had plaats gevonden. Ik kwam terecht bij Herenbos re-integratie en ontmoette mijn contactpersoon Judith.”

Kans

“Tijdens de eerste afspraak met Judith spraken we over wat er van mij verwacht werd. Daarnaast ook wat ik van haar en Herenbos re-integratie kon verwachtten. Ik zag dit als de kans om voor omscholing te kiezen. Na een beroepskeuzetest bleek dat dat de zorg mij erg goed ligt. Vervolgens zijn we hier vol voor gegaan.”

Vervolg tweede spoortraject

“In September volgde de lang verwachte operatie, maar mijn sollicitaties werden natuurlijk wel gewoon verstuurd. Er waren meerdere bedrijven die met mij een sollicitatiegesprek wilden. Zo was er een functie binnen de gehandicaptenzorg en één in de ouderenzorg. Ook waren er nog twee andere bedrijven die aangaven in het voorjaar interesse te hebben.”

Het sollicitatiegesprek

“In november had in mijn eerste sollicitatie bij de ouderenzorg. Kort hiervoor belde ik met Judith. Toen wist ik dat dit niet meer fout kon gaan. Ik ben een makkelijke prater en ze had mij de nodige tips gegeven. Drie dagen lang waren er sollicitaties binnen het bedrijf in de ouderenzorg. Er was veel keus.”

Succesvol

“Maar… ondertussen ben ik aan het werk bij Stichting NiKo en werk ik in de Palatijn. Verder volg ik een opleiding tot verzorgende IG. Een vervolgopleiding staat ook al in de planning. Ik ga iedere dag met enorm veel plezier naar mijn werk. Dit was de juiste keuze voor mij. Ik wil dan ook graag Judith en Herenbos re-integratie bedanken voor de goede begeleiding.”

Wat is een tweede spoortraject?

Tijdens een tweede spoortraject word je als werknemer professioneel begeleid bij het vinden van werk buiten de organisatie. Het doel van een tweede spoortraject is werkhervatting in passend (betaald) werk buiten de eigen werkgever. Dit wordt ook wel externe werkhervatting genoemd.

Wil je meer weten over het tweede spoortraject van Herenbos re-integratie? Kijk dan onder diensten het tweede spoortraject. Wil je op de hoogte blijven van Herenbos re-integratie en meer van deze succesverhalen lezen? Volg ons dan via LinkedIn.

Ook interessant

Tweede spoortraject bij Herenbos

Loes volgde een tweede spoortraject bij Herenbos via Herenbos. Haar hart ligt bij het werken met mensen en hulp bieden. Daardoor past ze ...

Lees meer >>

Nieuws | Re-integratie

Blijven werken na een tweede spoortraject

Chantal kreeg op jonge leeftijd last van een fysieke beperking. Ze wilde graag gewoon blijven werken. Omdat er bij haar werkgever niet ...

Lees meer >>

Nieuws | Re-integratie

‘Herenbos re-integratie heeft me geholpen bij het maken van mijn eigen keuzes en laten inzien welke beroepen voor mij kansrijk en interessant zijn.’

Renate , HERENBOS Zoetermeer

Referenties | Re-integratie

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.