Nieuws | Re-integratie

Omschakelen tijdens een tweede spoortraject

Wat als je arbeidsongeschikt wordt voor je eigen functie bij je werkgever? Het overkwam MC, die na ruim een jaar waarin hij aan zijn herstel heeft gewerkt, aangemeld werd voor een tweede spoortraject bij Herenbos Re-integratie. Dit om de arbeidsmogelijkheden buiten zijn eigen werkgever te gaan onderzoeken. Natuurlijk is dit omschakelen. Zeker wanneer je het bij je werkgever een prettige werkomgeving vindt.

Het eerste en het tweede spoortraject

Bij aanvang van het tweede spoortraject gaf MC aan dat zijn grootste focus ligt op re-integratie in het eerste spoor. Omdat hij zich het liefst wil richten op mogelijkheden voor passend werk, zoals een andere functie, bij zijn eigen werkgever. Het tweede spoortraject is er natuurlijk op gericht om passend werk buiten de organisatie te zoeken. Dit was wel even omschakelen voor hem. Judith, zijn re-integratiebegeleidster, legde uit dat de twee sporen ook prima naast elkaar kunnen lopen. “We blijven de mogelijkheden binnen de eigen organisatie volgen, maar daarnaast oriënteren we ons ook op passende vacatures buiten de organisatie.”

Vol enthousiasme het tweede spoortraject in

Tijdens het tweede spoor ging MC vol enthousiasme aan de slag. Judith hielp hem door zijn brieven te optimaliseren voordat hij ze verstuurde. Na vele sollicitaties en twee periodes waarin hij via een werkervaringsplaats kennis heeft gemaakt met nieuwe werkzaamheden is MC geplaats in een leuke nieuwe functie. Hiermee kwam het traject ten einde.

Feedback op de begeleiding van Herenbos

Om onze dienstverlening nog verder te verbeteren vragen we onze betrokkenen om feedback over de begeleiding. Hieronder de feedback van MC. Wij vonden hem zo leuk dat we hem graag op onze website plaatsen.

MC: “Hoi Judith, ik zou je nog feedback geven over jouw begeleiding en jouw expertise. Het afgelopen jaar hebben we elkaar met regelmaat gesproken. Daarnaast contact gehad over de mail en telefoon. Het doel was om mij te ondersteunen en begeleiden in de zoektocht naar een passende nieuwe functie voor mij. 

Tijdens deze zoektocht heb ik veel hulp, advies en tips van jou gehad. We selecteerden beide vacatures. Vervolgens bespraken we deze, voordat ik erop ging reageren. Dan maakten we een soort plan van aanpak per vacature. Hoe stel je een goede sollicitatiebrief op? Wat is goed om te benoemen of juist niet? Ik kreeg van je te horen dat ik goede motivatiebrieven schreef. Ze gaven mijn enthousiasme, kennis, ervaringen en mijn persoonlijkheid goed weer. Soms op een geestige manier, waardoor ze beter blijven hangen. Dit is een mooi compliment om te horen.

Ik wist op de goede weg te zijn. Je was ook kritisch waar nodig, adviseerde en corrigeerde mijn brieven. Je was altijd bereikbaar als ik vragen had. Ook kreeg ik meestal dezelfde dag feedback van jou. Bedankt daarvoor ;-). Ik heb een passende baan gevonden waar ik erg blij mee ben! Al met al heb ik jouw expertise zeer gewaardeerd. Ik wist dat je er voor mij was. En zeker niet onbelangrijk: Ik vind je een heel prettig en oprecht persoon. Judith nogmaals bedankt voor alles!

Re-integratie via Herenbos

Herenbos re-integratie voert sinds 2008 activiteiten uit voor bedrijven, verzekeringsmaatschappijen, arbodiensten en uitkerende instanties. Dit doen we vanuit de vestigingen in Alkmaar, Almere, Arnhem, Nieuw-Vennep, Purmerend, Schagen en Zoetermeer. Daarnaast hebben wij nog diverse bezoeklocaties in Nederland. Wij zijn niet branche gebonden. Hierdoor kunt u ons inschakelen voor alle sectoren binnen de arbeidsmarkt. Naast re-integratie kunt u bij Herenbos terecht voor uitzenden, detacheren, werven en opleidingen. Wij buigen ons ook over HR-vraagstukken en werken samen met onze opdrachtgevers op het gebied van onder andere de social return on investments (SROI).

Wilt u meer weten over Herenbos re-integratie en onze werkwijze? Bel ons dan op (072) 30 30 250 of mail naar reintegratie@herenbos.nl. Wilt u op de hoogte blijven volg ons dan op LinkedIn. Voor onze bezoeklocaties klikt u hier.

 

Ook interessant

Tweede spoortraject bij Herenbos

Loes volgde een tweede spoortraject bij Herenbos via Herenbos. Haar hart ligt bij het werken met mensen en hulp bieden. Daardoor past ze ...

Lees meer >>

Nieuws | Re-integratie

Blijven werken na een tweede spoortraject

Chantal kreeg op jonge leeftijd last van een fysieke beperking. Ze wilde graag gewoon blijven werken. Omdat er bij haar werkgever niet ...

Lees meer >>

Nieuws | Re-integratie

‘Herenbos re-integratie heeft me geholpen bij het maken van mijn eigen keuzes en laten inzien welke beroepen voor mij kansrijk en interessant zijn.’

Renate , HERENBOS Zoetermeer

Referenties | Re-integratie

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.