Nieuws | Re-integratie

Gastcollege re-integratie ROC Horizon College

Op 15 februari 2021 gaf Stephanie Wondaal een gastcollege aan de intercedenten van de toekomst over wat re-integratie inhoudt. De studenten van het ROC Horizon College kregen daarnaast uitleg hoe Herenbos re-integratie dit proces voor diverse partijen begeleidt.

ROC Horizon College Intercedent

Op de opleiding Intercedent leer je onder andere om geschikte kandidaten te vinden door middel van social media en andere wervingskanalen. Je leert vacatures en jouw personeelsbestand te matchen. Daarnaast train je je om diverse gesprekken te voeren zoals; sollicitatie-, begeleidings-, scholings-, ziekteverzuim-, en arbeidsvoorwaardelijke gesprekken.

Re-integratie

Wat gebeurt er in het eerste jaar na de verzuimmelding en wat is het vervolg tot twee jaar na de verzuimmelding. Belangrijk is dat zowel de werknemer als de werkgever rechten en plichten hebben tijdens de re-integratie. De werkgever is verantwoordelijk, maar de werknemer is verplicht mee te werken aan zijn re-integratie. Herenbos begeleidt en adviseert zowel werkgever als werknemer in dit proces.

Inhoud gastcollege

Natuurlijk werd er tijdens het gastcollege uitgelegd wat de Wet Verbetering Poortwachter inhoudt en op welke twee manieren terugkeer naar werk mogelijk is. Zo kan de medewerker weer gaan werken bij de huidige werkgever. Dit wordt ook wel eerste spoor genoemd. Daarnaast is het mogelijk dat de medewerker niet meer terecht kan bij de huidige werkgever. Er wordt gezocht naar passend werk bij een andere werkgever. Dit noemen we tweede spoor.

Reacties gastcollege studenten

De studenten waren erg enthousiast. Ook Stephanie Wondaal vond het leuk om te doen,  met name door de enthousiaste club jonge mensen welke diverse vragen hadden. De opleiding tot intercedent is dan ook een geweldig initiatief. De leukste vraag? Of Herenbos ook stageplaatsen biedt. Dit gaat helemaal goed komen.

Reactie Bianca de Jong: Docent Commercie bij ROC

Kennis delen! Omdat onze opleiding je breder opleidt dan tot het beroep Intercedent vind ik het belangrijk dat studenten ook kennismaken met andere partijen in de branche. Vandaag nam Stephanie Wondaal onze studenten mee in de wereld van re-integratie. Niet alleen hebben de studenten inhoudelijke kennis gekregen over dit onderwerp maar ook heeft dit bijgedragen aan loopbaan oriëntatie. Een enthousiaste student polste al voorzichtig of stage lopen bij Herenbos mogelijk was.

Wil je ook een gastcollege over re-integratie of heb je een ander vraagstuk over de arbeidsmarkt? Neem dan contact met ons op. Ben jij op zoek naar een stageplek? Kijk dan bij werken bij. Mocht jouw regio of functie er niet bij staan. Stuur dan een open sollicitatie. Wellicht komt de vacature binnenkort beschikbaar.

 

 

 

Ook interessant

Hoe kan re-integratie tweede spoor een succes zijn?

Een aantal maanden geleden werkte Herenbos re-integratie mee aan een beleidsstuk over re-integratie tweede spoor voor het ministerie van ...

Lees meer >>

Nieuws | Re-integratie

OVAL: Beperken doorbetaling bij ziekte

Het is geen goed idee om de doorbetaling bij ziekte in te korten van de huidige twee jaar naar één jaar. Daarnaast zet ook optie twee om ...

Lees meer >>

Nieuws | Re-integratie

Klanttevredenheidsonderzoek Werkfit maken

Onafhankelijk bureau Linkin Business heeft in opdracht van Herenbos re-integratie een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Er werd ...

Lees meer >>

Nieuws | Re-integratie

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.