Nieuws

Miljoenennota 2022

Afgelopen dinsdag op 21 september 2021 was het Prinsjesdag. De demissionair minister van Financiën bood de Miljoenennota 2022 en Rijksbegroting 2022 aan de Tweede Kamer aan. Daarin stonden minder Prinsjesdagplannen dan in andere jaren. Dat is omdat het kabinet demissionair is.

Miljoenennota 2022

In de Miljoenennota 2022 staan de verwachte ontwikkelingen, belangrijkste plannen en keuzes van het kabinet voor het komende jaar. De Miljoenennota beschrijft wat die plannen kosten en geeft de financiële en economische situatie van Nederland weer.

Belangrijke cijfers

De coronacrisis zorgde voor veel moeilijkheden. Toch gaat het weer beter met de economie. De overheid heeft schulden gemaakt om bedrijven te helpen. Maar we hadden ook nog reserves. Hierdoor is de schuld niet te hoog geworden. We verwachten dan de economie groeit met 3,5% in 2022. Ook zijn er minder mensen werkeloos dit zijn 3,4% in 2021 en 3,5% in 2022. Deze lage werkloosheid is goed nieuws, maar het is ook een uitdaging. Bedrijven hebben meer moeite om aan goed personeel te komen.

Miljoenennota 2022 en de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging. Het is nodig daarop in te spelen. Zo kunnen werkenden en niet werkenden hun baan behouden of nieuw werk vinden. In 2022 kunnen mensen zich door bijvoorbeeld het STAP-budget blijven ontwikkelen. Het demissionaire kabinet heeft ook voorwerk gedaan voor het nieuwe nog te vormen kabinet. Volgende stappen over hoe om te gaan met flexibele/vaste contracten en het grote aantal zzp’ers laten zij over aan een nieuw kabinet.

Flexnieuws schreef een artikel over Prinsjesdag, de Miljoenennota 2022 en de arbeidsmarkt. Dit artikel vind je hier.  Is deze informatie nog niet genoeg? Op rijksoverheid.nl lees je de volledige Miljoenennota 2022. Heb je nog vragen? Neem contact op met jouw Herenbosvestiging.

 

 

Ook interessant

Buiten werken via Herenbos

Lekker aan de slag in het zonnetje of soms met een fris briesje. Via Herenbos kun je lekker buiten werken. Dit is goed voor jou als ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Uitzenden

Innovatie van het tweedespoortraject

Werkgevers zijn twee jaar lang verantwoordelijk voor de loondoorbetaling en de re-integratie van zieke werknemers. Het beeld is dat ...

Lees meer >>

Nieuws | Re-integratie

Vakbeurs Openbare Ruimte 2021

Woensdag 22 en donderdag 23 september 2021 stond Herenbos op de Vakbeurs Openbare Ruimte 2021. Na een jaar van afwezigheid was het fijn ...

Lees meer >>

Nieuws

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.