Nieuws

Miljoenennota 2022

Afgelopen dinsdag op 21 september 2021 was het Prinsjesdag. De demissionair minister van Financiën bood de Miljoenennota 2022 en Rijksbegroting 2022 aan de Tweede Kamer aan. Daarin stonden minder Prinsjesdagplannen dan in andere jaren. Dat is omdat het kabinet demissionair is.

Miljoenennota 2022

In de Miljoenennota 2022 staan de verwachte ontwikkelingen, belangrijkste plannen en keuzes van het kabinet voor het komende jaar. De Miljoenennota beschrijft wat die plannen kosten en geeft de financiële en economische situatie van Nederland weer.

Belangrijke cijfers

De coronacrisis zorgde voor veel moeilijkheden. Toch gaat het weer beter met de economie. De overheid heeft schulden gemaakt om bedrijven te helpen. Maar we hadden ook nog reserves. Hierdoor is de schuld niet te hoog geworden. We verwachten dan de economie groeit met 3,5% in 2022. Ook zijn er minder mensen werkeloos dit zijn 3,4% in 2021 en 3,5% in 2022. Deze lage werkloosheid is goed nieuws, maar het is ook een uitdaging. Bedrijven hebben meer moeite om aan goed personeel te komen.

Miljoenennota 2022 en de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging. Het is nodig daarop in te spelen. Zo kunnen werkenden en niet werkenden hun baan behouden of nieuw werk vinden. In 2022 kunnen mensen zich door bijvoorbeeld het STAP-budget blijven ontwikkelen. Het demissionaire kabinet heeft ook voorwerk gedaan voor het nieuwe nog te vormen kabinet. Volgende stappen over hoe om te gaan met flexibele/vaste contracten en het grote aantal zzp’ers laten zij over aan een nieuw kabinet.

Flexnieuws schreef een artikel over Prinsjesdag, de Miljoenennota 2022 en de arbeidsmarkt. Dit artikel vind je hier.  Is deze informatie nog niet genoeg? Op rijksoverheid.nl lees je de volledige Miljoenennota 2022. Heb je nog vragen? Neem contact op met jouw Herenbosvestiging.

 

 

Ook interessant

Vakantie-uren 2024

In deze periode krijgen wij vaak de vraag: Hoe kan ik mijn vakantie-uren in 2024 opnemen? Hieronder vind je de stappen die je moet ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Herenbos ontvangt MVO Proud Partner schildje

Op 23 mei 2024 organiseerde het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord de bijeenkomst 'Ondernemen met je hart'. Herenbos is trots op ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Week van de teek 2024

Het seizoen van de teek is begonnen. Werk je in het groen? Dan heb je een verhoogd risico op een tekenbeet. Hierdoor heb je ook meer ...

Lees meer >>

Nieuws

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.