Nieuws

Miljoenennota 2021

De ABU (algemene bond uitzendondernemingen) zette alle belangrijkste zaken uit de Miljoenennota 2021 op een rijtje. Herenbos volgt de ABU-richtlijnen en CAO. Wat gaat er veranderen en wat kunnen we verwachten. Hieronder vind je een aantal van de besproken punten en een link naar het artikel.

Miljoenennota 2021

Eind dit jaar verwachten we een begrotingstekort van 60 miljard en toch wordt er volgens de miljoenennota 2021 meer geld uitgegeven. Mensen die hun baan verliezen, werkenden, bedrijven en investeringsprojecten van de overheid krijgen steun. Het doel hiervan is om het herstel te versnellen en de economie op de lange termijn sterker te maken. Komt er een tweede golf van corona dan komen alle plannen wel in een ander licht te staan.

Transitievergoeding

In 2021 start de compensatieregeling Transitievergoeding MKB bij bedrijfsbeëindiging vanwege pensionering, ziekte of overlijden. Deze compensatie is afhankelijk van de hoogte van de transitievergoeding.

Breed Offensief

Het Breed Offensief maakt het voor werkgevers eenvoudiger om mensen met een beperking in dienst te nemen. Als werkgever is het mogelijk om ondersteuning op maat te krijgen. Hier heeft de regering € 53.000.000 voor vrijgemaakt. Tot 2026 moeten 125.000 extra werkplekken voor mensen met een beperking bijkomen.

Duurzame inzetbaarheid

De afgelopen maanden verloren veel mensen hun baan. Ze verwachten dat dit de komende maanden meer worden. Onderdelen van duurzame inzetbaarheid zijn een goede begeleiding van werkeloosheid naar werk, bij- en omscholing, de aanpak van jeugdwerkloosheid en de bestrijding van armoede en schuld.

Leven lang ontwikkelen

De STAP-regeling vervangt de huidige fiscale aftrek voor scholing. Daarnaast is er de SLIM-regeling. Welke werkgevers stimuleert om te investeren in de ontwikkeling van werkenden. In de Miljoenennota 2021 staat: Er komt € 8.000.000 beschikbaar voor het financieren van scholing in een krapteberoep voor mensen in de WW.

Loonkostenvoordelen

Als je als werkgever mensen met afstand tot de arbeidsmarkt in dienst neemt zijn er 4 verschillende loonkostenvoordelen. Hieronder vindt je de 4 LKV’s:

  • ouderen
  • arbeidsgehandicapten
  • Herplaatsing Arbeidsgehandicapten
  • Doelgroep Banenafspraak

Wil je het hele artikel van de miljoenennota van de ABU lezen. Deze vind je hier. Is deze informatie nog niet genoeg? Op rijksoverheid.nl lees je de volledige Miljoenennota 2021. Heb je nog vragen? Neem contact op met jouw Herenbosvestiging.

 

 

Ook interessant

Vakbeurs Openbare Ruimte 2023

Woensdag 27 en donderdag 28 september was Herenbos weer aanwezig op de Vakbeurs Openbare Ruimte. We waren te vinden op onze vertrouwde ...

Lees meer >>

Nieuws

Bouwopruimer voor één dag

Wat doe je als je opdrachtgever in nood is en je in de huidige markt niet direct een oplossing hebt? Bij Herenbos denken we dan out of ...

Lees meer >>

Nieuws

Aan het werk met een arbeidsbeperking

Samen Werken voor werk, een samenwerkingsverband van brancheorganisaties ABU, Cedris, NRTO en OVAL, besteedde aandacht aan het onderwerp ...

Lees meer >>

Nieuws

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.