Nieuws | Groen | Uitzenden

Van bus- naar veegwagenchauffeur

Als buschauffeur stuurde Wietze een grote machine door een drukke stad. Had contact met de passagiers en wist iedereen veilig thuis te brengen. Helaas gooide Corona roet in het eten. Als Herenbosser/veegwagenchauffeur is hij vrij en zelfstandig op pad in zijn veegwagen.

Van bus- naar veegwagenchauffeur

Wietze was buschauffeur, dit vond hij geweldig. Helaas werd hij samen met zijn collega’s door de coronacrisis naar huis gestuurd. Er waren te weinig passagiers om rond te rijden. Hij koos ervoor om een overstap te maken naar een ander beroep. Na wat onderzoek te hebben gedaan, lijkt het hem geweldig om op een veegwagen te rijden. Van bus- naar veegwagenchauffeur; dacht hij. Zo blijft hij dicht bij het chauffeursvak en werkt lekker in de buitenlucht. Hij solliciteerde op de vacature veegwagenmachinist bij Hoek Hoveniers  via Herenbos.

De functie

Wietze vind het heerlijk op de veegwagen. Lekker buiten werken en vrij en zelfstandig op pad gaan. Hij heeft nog steeds de verantwoordelijkheid over een grote machine en ziet direct resultaat van zijn werk. Hij is verantwoordelijk voor een dure machine en ook verantwoordelijk voor alle andere weggebruikers. Die verantwoordelijk vindt hij prettig. Is toch een stukje vertrouwen vanuit de organisatie.

Omscholing

Als buschauffeur of vrachtwagenchauffeur is het niet lastig om je te laten omscholen tot veegwagenchauffeur. Binnen een paar uur wist Wietze waar hij op moest letten om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Zo moet hij zorgen dat de borstel goed op de goot ligt. Deze borstel bestuurt hij met een joystick.

Groenbranche

Werken in het groen is volgens Wietze een absolute aanrader. “Je bent lekker buiten bezig. Zeker in deze tijd kan je beter buiten werken. Het is gezond en leuk om te doen.” Net als in zijn vorige chauffeursbaan komt hij overal. Het werk is afwisselend en buiten werken is gezond.

Hoek Hoveniers te Voorhout

Wietze omschrijft Hoek Hoveniers als een fantastisch leuk bedrijf. Hij heeft fijne collega ’s en met de uitvoerders kan hij eerlijk en transparant communiceren. Hoek Hoveniers heeft meerdere vestigingen. Daarnaast is er veel ruimte om door te groeien naar andere functies, wanneer je dat wilt. Hoek Hoveniers kijkt wat het beste past bij haar werknemers. En bevalt het van beide kanten dan krijg je een vaste baan binnen de organisatie.

Herenbos

Wil jij net als Wietze de overstap maken naar het groen? We zijn nog op zoek naar diverse: bladblazers, medewerker groenvoorziening, voormannen, processierupsbestrijders, machinisten, boomverzorgers, bosmaaiers, gazonmaaiers, uitvoerders, hoveniers, werkvoorbereiders, orderplanners, trekkerchauffeurs en medewerkers onkruidbestrijding. Benieuwd naar deze vacatures of vacatures in andere branches zoals de bouw, de techniek of logistiek? Deze vind je hier.

Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws over Herenbos? Volg ons dan via FaceBook of Instagram.

 

 

Ook interessant

Herenbos ontvangt MVO Proud Partner schildje

Op 23 mei 2024 organiseerde het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord de bijeenkomst 'Ondernemen met je hart'. Herenbos is trots op ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Vakantie-uren 2023

In deze periode krijgen wij vaak de vraag: Hoe kan ik mijn vakantie-uren in 2023 opnemen? Hieronder vind je de stappen die je moet ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Vakantiewerk in 2023

Ben jij klaar met school en zoek jij vakantiewerk in 2023? Schrijf je dan in bij Herenbos in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Nieuw-Vennep, ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.