Nieuws | Groen | Uitzenden

Helft jongeren heeft interesse in de groene sector

Uit een onderzoek van Groenpact blijkt dat ruim de helft van de jongeren overweegt om later in de groene sector te gaan werken. In de praktijk blijkt echter dat maar 5% van deze jongeren ook werkelijk voor een groene opleiding kiest.

Dit onderzoek werd gedaan bij een grote groep scholieren. 51% van deze leerlingen overweegt om in de groene sector te gaan werken. Bij het merendeel van deze groep gaat het echter niet verder dan een overweging. Vaak hebben ze nog geen vast beeld van wat ze later werkelijk willen worden.

Nog geen 5% van het aantal leerlingen in Nederland kiest uiteindelijk voor een groene opleiding.

Verschillende typen

Uit het onderzoek is gebleken dat de geïnteresseerde jongeren in drie typen te onderscheiden zijn:

  1. Technologie minded jongeren (30%)
  2. Breed geïnteresseerde jongeren (27%)
  3. Terughoudende jongeren (43%).

Elk type heeft specifieke kenmerken en eigen waarden waardoor zijn geïnteresseerd zijn in de groene sector. Dit vraagt bij elk type om een andere benadering.

Conclusie

In het onderzoek viel op dat veel leerlingen niet weten wat de mogelijkheden en kansen zijn in de groene sector, ze hebben weinig vastomlijnde ideeën over toekomstige opleidingen en carrière. Een conclusie die hieruit getrokken kan worden is dat er meer gewerkt moet worden aan het bekender maken van de groene sector bij jongeren.

Iets waar we ons bij Herenbos ook hard voor maken. Maar liefst 15% van de arbeidsmarkt is groen, dus aan werkgelegenheid geen gebrek. Dit moet echter nog vertaald worden in belangstelling voor een groene opleiding. Mocht je twijfelen over een opleiding in het groen, dan kan je via Herenbos op een vrijblijvende manier hier kennis en ervaring in opdoen. Mocht je hier meer over willen weten, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. We horen graag van je.

Bron: Groenpact

Ook interessant

Binnen een jaar in dienst bij Donker Groen

Melvin (24) startte eind maart 2020 bij Donker Groen in de groenvoorziening. Naast zijn hobby’s darten en biljarten houdt hij graag de ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Uitzenden

WW uitkering aanvragen: Hoe doe je dat?

Word je binnenkort werkloos? Houden de werkzaamheden op bij de opdrachtgever? Dan proberen wij natuurlijk ander werk voor je te vinden. ...

Lees meer >>

Nieuws | Overig | Uitzenden

Binder Groenprojecten 85 jaar innovatie in het groen

85 jaar Binder Groenprojecten, een innovatief familiebedrijf met een boeiende historie. Vorig jaar werd Binder onderdeel van de Enk ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Uitzenden

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.