Nieuws | Groen | Opleiden

Groenvoorziener en hovenier kansrijke beroepen in 2021

Eind juni heeft het UWV de kansberoepen voor 2021 gepubliceerd. Groenvoorziener en hovenier behoren weer tot deze kansberoepen. Dit biedt natuurlijk extra baankansen. Ook tijdens het dieptepunt van de coronacrisis bleef er voldoende kans op een baan.

Kansrijke beroepen: groenvoorziener en hovenier

Groenvoorziener en hovenier boden ook tijdens de coronacrisis goede baankansen. Er zijn grote tekorten in de groene sector. Dit terwijl werken in het groen steeds belangrijker wordt. Er is meer aandacht voor biodiversiteit, vergroening van stedelijke gebieden en het milieu.

Omscholen

Ieder jaar maakt het UWV een overzicht van moeilijk vervulbare vacatures. Hierdoor wordt duidelijk met welk beroep je een goede kans hebt op werk. Bij deze beroepen is het zinvol om te investeren in (om)scholing. Verwacht wordt dat de werkeloosheid nog verder zal oplopen. Veel mensen zijn dan op zoek naar ander werk.

Daardoor is het belangrijk om te kijken waar kansen liggen op de arbeidsmarkt. Sommige sectoren zijn zwaarder getroffen door de coronacrisis dan anderen. Beroepen die voor de crisis nog te maken hadden met tekorten, maar nu niet meer. Denk aan horecapersoneel, verkoop, beveiligers, transport en logistiek. Ben je een kok, beveiliger of buschauffeur? Wellicht kan omscholing naar kansrijke beroep als boomverzorger of hovenier een optie zijn.

TRI opleidingen als groenverzorger en hovenier

Herenbos is uitvoerder van TRI. Bij TRI, groei in groen zijn jongeren en zij-instromers meer dan welkom. Zij begeleiden je gedurende een BBL of BOL opleiding als groenvoorziener of hovenier. Daarnaast opereren ze landelijk en zorgen dat je terecht kan bij één van de 250 deelnemende groenbedrijven. Tijdens je opleiding helpen ze je waar nodig. Daarnaast houden ze regelmatig contact met jou, maar ook met het bedrijf waar je werkt en je docenten.

De voordelen

  • Functioneer je goed dan het je gegarandeerd een baan na het behalen van je diploma.
  • Wij geven je garantie op een opleidingsplek en de mogelijkheid om bij verschillende bedrijven aan het werk te gaan.
  • Je krijgt persoonlijke aandacht en begeleiding van jouw TRI coördinator.
  • Een goed salaris op basis van de cao Hoveniersbedrijf.
  • Een vergoeding voor schoolkosten en kosteloos extra cursussen om je nog verder te ontwikkelen.
Hovenier van de toekomst

Naast de opleiding ‘Hovenier/Groenvoorziening’ en de opleiding ‘Boomverzorging/ETW’ biedt TRI, groei in groen ook de opleiding ‘Leefbare Stad & Klimaat en Urban Green Development’ aan. Hier leer je te werken met innovatieve groene ontwikkelingen. Ook leer je hoe groen in relatie staat tot water en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Afgelopen maand bleek maar weer hoe belangrijk het is om vakmensen te hebben die weten wat er op dat moment nodig is. Je leert de omgeving zo in te richten dat iedereen droge voeten houdt.

Wil je meer weten of heb je vragen? Neem dan contact met onze TRI, groei in groen medewerkers Gitta 079 31 62 401 of Iris 0224 29 01 90. Wil je liever on the job een vak leren zonder opleiding. Neem dan contact op met jouw Herenbosvestiging in de buurt.

 

Ook interessant

Nieuwkomers in het Groen

Ben je nieuw in Nederland en wil je graag aan de slag als assistent hovenier? Bent u een gemeente en op zoek naar een leerwerktraject ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Opleiden

Deelneemster VHG assistent hovenier Sera

Afgelopen editie volgde Sera de opleiding van de VHG assistent hovenier. Momenteel is zij via Herenbos in dienst bij Ernst Baas ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Opleiden

Diplomering VHG brancheopleiding

Onze examenkandidaten van de VHG brancheopleiding ontvingen afgelopen dinsdag hun getuigschrift. Ondanks corona was het mogelijk om met ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Opleiden

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.