Nieuws | Groen | Opleiden

Deelneemster VHG assistent hovenier Sera

Afgelopen editie volgde Sera de opleiding van de VHG assistent hovenier. Momenteel is zij via Herenbos in dienst bij Ernst Baas hoveniers en werkt zij aan een project in Gouda. Wij zochten haar op en voelden haar aan de tand over haar ervaring met de opleiding.

Waarom VHG assistent Hovenier?

“Ik was werkzaam in de evenementenbranche, maar door Covid had ik geen werk meer. Een goede vriend van mij is werkzaam als hovenier en hij dacht dat het wel iets voor mij zou zijn. Ik ben namelijk zelf ook graag met planten in de weer. Ik wilde het graag wel goed doen en was op zoek naar een kort opleidingstraject. Zo kwam ik uit bij Herenbos en de VHG. Het grote voordeel is dat de opleiding maar 1 jaar duurt en dat je tegelijkertijd kan werken. Zo verdien je dus ook direct geld. In Bleiswijk vonden veel van de lessen in de avond plaats. Hierdoor kon er gewoon een volledige werkweek gewerkt worden.”

Voordelen

“Het leukste van de opleiding vond ik dat je van alles leert binnen het hoveniersvak. Daarnaast is het erg afwisselend. Ook hadden we een kleine klas, dit vind ik zelf erg prettig.” De reden dat er gekozen wordt voor kleine klassen is dat er extra aandacht is voor de kandidaten. Vanuit de groenbedrijven waar Herenbos mee samenwerkt kregen de kandidaten gastlessen die het programma ondersteunen. Afgelopen jaar bezochten ze o.a. een grootgroenbedrijf voor een gastles onderhoud en een kwekerij voor een gastles plantenkunde. Sera: “De gastlessen zorgen voor een leuke en afwisselende opleiding.”

Gastlessen

“Wat me het meeste is bijgebleven zijn de gastlessen en de excursie naar de kwekerij.” Tijdens de plantenexcursie bezochten ze vaste plantenkwekerij Griffioen in Boskoop. Het bedrijf kweekt meer dan 800 soorten planten en produceert per jaar meer dan 7.000.000 exemplaren. De kandidaten namen een kijkje in de kassen en testen direct de plantenkennis. Ook werd er een bezoek gebracht aan de afdeling verpakken en planten in P11 potten. Sera: “Het is erg fijn dat de VHG je de kans biedt om van verschillende mensen en beroepen wat te kunnen leren.”

Deelnemers VHG assistent hovenier

“Tegen de nieuwe deelnemers zou zeggen ga ervoor! Het is een onwijs leuke combi, leren en werken en het is echt goed te doen. Je kan in dit vak aan het werk zonder diploma, maar dit is echt een waardevolle toevoeging. Je leert erg veel, het is afwisselend en uitdagend. Ik werk tijdens de opleiding al via Herenbos bij Ernst Baas hoveniers en het is erg leuk om alles wat je leert in de praktijk te kunnen brengen.”

Meer weten over de VHG opleiding assistent hovenier? Klik hier.

Ook interessant

Nieuwkomers in het Groen

Ben je nieuw in Nederland en wil je graag aan de slag als assistent hovenier? Bent u een gemeente en op zoek naar een leerwerktraject ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Opleiden

Diplomering VHG brancheopleiding

Onze examenkandidaten van de VHG brancheopleiding ontvingen afgelopen dinsdag hun getuigschrift. Ondanks corona was het mogelijk om met ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Opleiden

Eindexamens omscholingstraject assistent hovenier

Op dinsdag 7 december 2021 volbrachten 8 kandidaten uit de regio Noord-Holland-Noord het examen aanleg van de VHG branche opleiding ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Opleiden

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.