Nieuws | Groen | Uitzenden

GROEN IS NU! 2020 WEDEROM GESLAAGD

Inmiddels zijn alle Groen is Nu! 2020 dagen achter de rug. Met meer dan 100 aanmeldingen kijken wij terug op 8 succesvolle dagen. Hieruit zijn er al een aantal goede matches ontstaan. Daarnaast hebben we veel kandidaten gesproken met passie voor het groenvak. Zij vinden zeker op korte termijn ook een passende baan. Wil jij je aansluiten bij dit nieuwe initiatief of ben je opzoek naar een baan in de groene sector? Neem dan contact met ons op.

Waarom Groen is Nu 2020?

Er is een gebrek aan personeel in de groene sector. Niet alleen aan geschoold personeel, maar ook aan voldoende mensen. Daarom organiseert Herenbos in samenwerking met scholen, diverse groenbedrijven en instellingen Groen is Nu! Het probleem binnen de groene sector is niet uniek. Ook in de bouw, technische sector en zorg kampen ze met personeelstekorten. Wanneer jongeren voor een praktische opleiding kiezen valt de keus vaak niet op groen. Wij hopen door samenwerking met diverse scholen, bedrijven en instellingen de sector een impuls te geven.

Nieuw bij Groen is Nu! 2020

Nieuw dit jaar was de interactie die plaats vond. Er werden daktuinen gemaakt en je waande je even in een Tiny Forest. Ook kon je een parcours afleggen met een minikraan of als een echte boomverzorger in de touwen hangen. Er was ruimte voor bladblazervoetbal en natuurlijk waren er diverse demonstraties en workshops. Hierdoor kreeg je een goed beeld wat het werken als hovenier, kraanmachinist, boomverzorger, medewerker groenvoorziening, maaimachinist, werkvoorbereider, trekkerchauffeur of calculator inhoud. Daarnaast sloot de regio Amsterdam aan en kwam er een tweede klas vmbo scholieren langs om een kijkje in de keuken nemen.

Groen is Nu! 2021

Na de volledige evaluatie van Groen is Nu! 2020 gaan we kijken hoe we deze dagen in 2021 gaan aankleden. Wil je in 2021 ook partner worden van Groen is Nu? Laat het ons weten! Daarnaast zijn we op zoek naar diverse vmbo- of mbo-scholen die onze dagen willen bezoeken. Op deze manier leren ze op interactieve wijze alle kanten van het groenvak kennen. Tenslotte willen we alle enthousiaste deelnemers en ook onze partners bedanken.

Een korte impressie van onze Groen is Nu! 2020 dagen vind je hier. Op zoek naar een leuke baan in de groene sector? Bekijk onze vacatures.

Met dank aan:

Binder Groenprojecten, Clusius College, Dolmans Wieringen Prins, Donker Groep, GroenStart, Hoek, Krinkels, TRI groei in groen, Van der Tol, Van Schie Groen, divers Werkgevers Servicepunten, Weverling groenproviders en het Wellant MBO.

Ook interessant

Herenbos ontvangt MVO Proud Partner schildje

Op 23 mei 2024 organiseerde het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord de bijeenkomst 'Ondernemen met je hart'. Herenbos is trots op ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Vakantie-uren 2023

In deze periode krijgen wij vaak de vraag: Hoe kan ik mijn vakantie-uren in 2023 opnemen? Hieronder vind je de stappen die je moet ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Vakantiewerk in 2023

Ben jij klaar met school en zoek jij vakantiewerk in 2023? Schrijf je dan in bij Herenbos in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Nieuw-Vennep, ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.