Cursus daktuinhovenier

Als daktuinhovenier begeef je je op een uniek en groen terrein: de daken van gebouwen. Met een creatieve mix van landschapsarchitectuur, tuinbouwexpertise en bouwkundig inzicht creëer je levendige en adembenemende groene oases hoog boven de drukte van de stedelijke omgeving. Deze moderne beroepstak speelt een cruciale rol in het vergroenen van onze steden en het bevorderen van duurzaam leven. Herenbos biedt komend seizoen mensen met technische affiniteit de kans om een certificaat daktuinhovenier te behalen. Interesse? Meld je aan via onderstaand formulier.

Werkzaamheden daktuinhovenier

Als daktuinhovenier ben je verantwoordelijk voor de aanleg, de installatie en het onderhoud van daktuinen. Je werkt samen met collega’s om groene ruimtes te creëren die zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel zijn. Een van de belangrijkste aspecten van je werk is de zorgvuldige selectie van planten die geschikt zijn voor het dakmilieu, zoals sedum, grasachtige planten en kruiden, omdat ze bestand moeten zijn tegen de blootstelling aan wind, zon en extreme temperaturen.

Technisch inzicht

Het ontwerp van een daktuin vereist ook technisch inzicht. Je moet rekening houden met de draagkracht van het dak, de waterafvoer en de irrigatie, evenals de isolatie en de bescherming van het dakmembraan om lekkages te voorkomen. Tegelijkertijd streef je naar biodiversiteit, waardoor daktuinen kunnen fungeren als habitats voor vogels, bijen en andere dieren. Naast het aanleggen van nieuwe daktuinen, speelt het onderhoud een essentiële rol. Regelmatige inspecties en verzorging zijn nodig om ervoor te zorgen dat de daktuin gezond blijft en zijn schoonheid behoudt. Dit omvat het snoeien van planten, het beheer van onkruid, het controleren van irrigatiesystemen en het behandelen van plagen. Je hebt ook een rol als groene ambassadeur, waarbij je eigenaren en bewoners van gebouwen bewust maakt van de vele voordelen van daktuinen, zoals het verminderen van de stedelijke hitte-eilanden, het bevorderen van luchtkwaliteit en het verminderen van regenwaterafvoer.

Voldoening als daktuinhovenier

Werken als daktuinhovenier biedt veel voldoening. Je ziet hoe een kale en lege ruimte op een dak transformeert tot een weelderig groen paradijs waar mensen kunnen ontspannen, tuinieren en verbinden met de natuur. Bovendien draag je bij aan de verduurzaming van steden en draag je bij aan een gezondere leefomgeving voor de gemeenschap.

Cursus

Om daktuinhovenier te worden, is het essentieel om een passie te hebben voor groen en natuur, evenals een combinatie van technische en creatieve vaardigheden. Een opleiding in tuinbouw, landschapsarchitectuur of een gerelateerd vakgebied is een pré, maar absoluut niet noodzakelijk. De cursus die wij aanbieden zorgt er voor dat je up-to-date bent met de nieuwste groene technieken en trends. Affiniteit met techniek is een vereiste. Met een groeiende focus op duurzaamheid en het behoud van de natuur, is het beroep van daktuinhovenier van cruciaal belang en zal het naar verwachting blijven bloeien in de komende jaren. In slecht 2 a 3 dagen krijg je scholing in specifieke vakkennis en vaardigheden over ondergrond, technische constructies en beplanting.

Doel

Het omscholen en bijscholen van werknemers, zij-instromers en mensen vanuit WW en WWB met technische affiniteit. Dit met als doel een duurzame arbeidsrelatie aan te gaan. Het faciliteren van een specifieke opleiding door middel van een samenwerking vanuit het Opleidingsinstituten, Herenbos en groenbedrijven. Na het behalen van het certificaat dak- en gevelgroen niveau 3 ga je 6 maanden aan de slag via Herenbos. Daarna krijgt het groenbedrijf de mogelijkheid om jou in dienst te nemen.

Inschrijving cursus daktuinhovenier

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Overige mogelijkheden omscholing

Naast mogelijkheden als daktuin hovenier biedt Herenbos ook diverse andere kansen binnen de groenbranche. Zowel in het onderhoud als in de aanleg hebben wij veel openstaande
vacatures waar je aan de slag kan als hovenier of groenvoorziener. Zoekt de kandidaat het liever hogerop? Door onze samenwerking met TRI groei in groen kunnen kandidaten zich laten omscholen tot ETW-er/Boomverzorger.

Over Herenbos

Herenbos bemiddelt vanuit de vestigingen Alkmaar, Almere, Amsterdam, Arnhem, Nieuw-Vennep, Purmerend, Schagen en Zoetermeer tussen werkgevers en werkzoekenden in verschillende branches. Onze specialisatie is de groen- en hoveniersbranche. Daarnaast zijn wij actief in onder andere de bouw, infra (grond-, weg- en waterbouw) en techniek. Ook voert Herenbos re-integratieactiviteiten uit voor bedrijven, verzekeringsmaatschappijen, arbodiensten en uitkerende instanties. Naast uitzenden en re-integratie kun je bij Herenbos terecht voor detacheren, werving en selectie en opleidingen. Wij buigen ons ook over HR-vraagstukken en werken samen met onze opdrachtgevers op het gebied van onder andere de social return on investments (SROI).

 

Wil je daarnaast op de hoogte blijven van alles over Herenbos like dan Herenbos op Facebook.

Benieuwd naar onze vacatures? klik hier.

 

 

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.