Het begeleiden van een werknemer met een WGA-uitkering naar passend werk noemen we re-integratie 3e spoor. Het doel van een 3e spoor of WGA traject is passend werk en daarmee hogere inkomsten voor de werknemer en schadelastbeperking voor de werkgever.
Derde spoor re-integratie wordt ingezet als de werkgever eigenrisicodrager voor de WGA is. De werkgever krijgt de WGA-uitkering doorbelast en is tevens verantwoordelijk voor de re-integratie. Zodra er arbeidsmogelijkheden zijn, is het voor de werkgever en de werknemer financieel en maatschappelijk aantrekkelijk om de restverdiencapaciteit van de werknemer te benutten. Wel of niet eigenrisicodrager WGA, een werkgever blijft na de Poortwachtersperiode 10 jaar verantwoordelijk voor de re-integratie van de arbeidsongeschikte werknemer.
Wat 3e spoor anders maakt, is dat de re-integratie kandidaat vaak al stappen heeft doorlopen in 1e spoor en 2e spoor en misschien al eerder geprobeerd heeft om te re-integreren. Het kan een extra uitdaging zijn om een kandidaat die al geruime periode niet heeft gewerkt, te activeren voor passende arbeid. Ook kan het uitdagend zijn om potentiële werkgevers te overtuigen om de re-integratie kandidaat in dienst te nemen, ondanks de interessante regelingen. Meer weten over deze regelingen? Klik hier.
Er valt veel te winnen met het inschakelen van Herenbos bij het 3e spoor traject. Herenbos neemt de re-integratiebegeleiding over en beschikt over de ervaring en competenties die nodig zijn voor succesvolle re-integratie. Het belangrijkste voordeel voor werkgever en werknemer is dat een 3e spoortraject via een re-integratiebureau de kans op nieuw werk aanzienlijk vergroot. Voor de werkgever kan dit een flinke kostenbesparing opleveren, terwijl de deels arbeidsongeschikte werknemer nieuw perspectief op werk en hogere inkomsten krijgt.
Meer weten over de mogelijkheden van re-integratie derde spoor? Laat hieronder jouw gegevens achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Kun je niet wachten? Bel ons direct op 072-3030250.