Werkgevers

Als werkgever ben je het liefste bezig met je bedrijf. Je zorgt ervoor dat je werknemers het werk zo goed mogelijk kunnen doen, maar toch kan er iets mis gaan. Dat kan gebeuren op het werk, maar ook in de vrije tijd van je werknemer. Stel nu dat je werknemer langdurig ziek wordt, dan hebben werkgever en werknemer allebei verplichtingen in de re-integratie van de zieke werknemer. Je hoeft het echter allemaal niet alleen te doen, Herenbos ondersteunt je met de re-integratie langs verschillende sporen.

Een belangrijke wet is de Wet verbetering poortwachterDeze wet heeft als doel dat zieke medewerkers zo snel mogelijk weer aan het werk zijn. En dat betekent dat je als werkgever en werknemer te maken hebt met regels en verplichtingen, maar ook met mogelijkheden en kansen. Herenbos is goed op de hoogte van wet- en regelgeving en streeft naar een optimaal resultaat voor alle betrokkene.

Re-integratie eerste spoor

Voor een succesvolle re-integratie kun je de functie van de werknemer (tijdelijk) aanpassen. Is dat niet mogelijk, dan ligt het voor de hand om (tijdelijk) een andere passende functie binnen het bedrijf te zoeken. Deze activiteiten vallen onder re-integratie eerste Spoor.

Re-integratie tweede spoor

Stel nou dat de werknemer door de ontstane situatie langdurig niet in staat is om zijn eigen werk uit te voeren en het onduidelijk is of terugkeer binnen het eigen bedrijf mogelijk is, dan adviseert Herenbos altijd om na het eerste jaar al een re-integratie tweede spoor op te starten. Dit hoeft niet te betekenen dat de deur voor de werknemer naar de eigen werkgever al dicht is.

Re-integratie derde spoor

Als je eigenrisicodrager bent voor de WGA, dan neem je de re-integratieplicht over van het UWV. Gedurende 10 jaar na de start van de uitkering ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van re-integratie-activiteiten.  Zolang er arbeidsmogelijkheden zijn, is het dus verstandig een (ex)-werknemer te begeleiden bij de re-integratie. Daarmee vergroot je de kans op een baan, wat de schadelast beperkt. Dit heet re-integratie derde spoor.

Ook voor opdrachtgevers: Herenbos

Ook ‘opdrachtgevers’ zijn bij Herenbos aan het juiste adres. Ben je bijvoorbeeld werkzaam bij een arbodienst of een accountantskantoor dat aan klanten (werkgevers) advies geeft op het gebied van casemanagement of re-integratie, dan is het inschakelen van Herenbos een goed idee. Wij werken graag met je samen om het beste resultaat voor jouw klanten te realiseren, waarbij jij de regie houdt over het traject.

Herenbos voert inmiddels al sinds 2008 in opdracht van gerenommeerde bedrijven en opdrachtgevers tweede en derde spoor trajecten uit. Of het nu gaat om de verkoopster in de winkel, de productiemedewerker, de kantoormedewerker, de chauffeur of de procesoperator, Herenbos weet de weg op de arbeidsmarkt.

Heb je belangstelling voor onze diensten, laat je dan vrijblijvend door Herenbos informeren. Via mail: reintegratie@herenbos.nl of bel: 072 30 30 250.

 

 

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.