Werkgevers

Als werkgever bent u het liefste bezig met uw bedrijf. U zorgt ervoor dat uw werknemers het werk zo goed mogelijk kunnen doen, maar toch kan er iets mis gaan. Dat kan gebeuren op het werk, maar ook in de vrije tijd van uw werknemer. Stel nu dat uw werknemer langdurig ziek wordt, dan hebben werkgever en werknemer allebei verplichtingen in de re-integratie van de zieke werknemer. U hoeft het echter allemaal niet alleen te doen, Herenbos ondersteunt u met de re-integratie langs verschillende sporen.

Wet Verbetering Poortwachter voor werkgevers

Een belangrijke wet waar werkgevers rekening mee moeten houden is de Wet Verbetering PoortwachterDeze wet heeft als doel dat zieke medewerkers zo snel mogelijk weer aan het werk zijn. En dat betekent dat u als werkgever en werknemer te maken hebt met regels en verplichtingen, maar ook met mogelijkheden en kansen. Herenbos is goed op de hoogte van wet- en regelgeving en streeft naar een optimaal resultaat voor alle betrokkenen.

Re-integratie eerste spoor

Voor een succesvolle re-integratie kunt u de functie van de werknemer (tijdelijk) aanpassen. Is dat niet mogelijk, dan ligt het voor de hand om (tijdelijk) een andere passende functie binnen het bedrijf te zoeken. Deze activiteiten vallen onder re-integratie eerste Spoor.

Re-integratie tweede spoor

Stel nou dat de werknemer door de ontstane situatie langdurig niet in staat is om zijn eigen werk uit te voeren en het onduidelijk is of terugkeer binnen het eigen bedrijf mogelijk is, dan adviseert Herenbos altijd om na het eerste jaar al een re-integratie tweede spoor op te starten. Dit hoeft niet te betekenen dat de deur voor de werknemer naar de eigen werkgever al dicht is.

Re-integratie derde spoor

Als u eigenrisicodrager bent voor de WGA, dan neemt u de re-integratieplicht over van het UWV. Gedurende 10 jaar na de start van de uitkering bent u verantwoordelijk voor de uitvoering van re-integratie-activiteiten.  Zolang er arbeidsmogelijkheden zijn, is het dus verstandig een (ex)-werknemer te begeleiden bij de re-integratie. Daarmee vergroot u de kans op een baan, wat de schadelast beperkt. Dit heet re-integratie derde spoor.

Voor werkgevers en opdrachtgevers: Herenbos re-integratie

Ook ‘opdrachtgevers’ zijn bij Herenbos aan het juiste adres. Bent u bijvoorbeeld werkzaam bij een arbodienst of een accountantskantoor dat aan klanten (werkgevers) advies geeft op het gebied van casemanagement of re-integratie, dan is het inschakelen van Herenbos een goed idee. Wij werken graag met u samen om het beste resultaat voor uw klanten te realiseren, waarbij u de regie houdt over het traject.

Herenbos voert inmiddels al sinds 2008 in opdracht van gerenommeerde bedrijven en opdrachtgevers tweede en derde spoor trajecten uit. Of het nu gaat om de verkoopster in de winkel, de productiemedewerker, de kantoormedewerker, de chauffeur of de procesoperator, Herenbos weet de weg op de arbeidsmarkt.

Wilt u meer weten wat Herenbos voor u als werkgever kan betekenen? Bel ons dan op (072) 30 30 250 of mail naar reintegratie@herenbos.nl. Wilt u op de hoogte blijven volg ons dan op LinkedIn. Voor onze vestigingen klikt u hier.

 

 

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.