Werknemers

Als werknemer ben je het liefste bezig met het uitvoeren van je werk. Soms ben je niet meer in staat om je werk te doen. Door ziekte, of door een langlopend arbeidsconflict of omdat je vastloopt in je werk.

Als je na een jaar ziek-zijn geen zicht hebt op herstel in je eigen werk na in totaal twee jaar, moet je werkgever op zoek naar een passende plek voor jou buiten de organisatie. Herenbos begeleidt jou in zo’n re-integratietraject buiten de organisatie. Dat betekent dat Herenbos met jou op zoek gaat naar ander werk dat past bij je persoonlijke belastbaarheid. Dit hoeft overigens niet te betekenen dat de deur naar de eigen werkgever volledig dicht is.

Zolang je nog niet bent hersteld, ben je officieel ziek en val je als werknemer onder de Wet verbetering poortwachter. Deze wet houdt verplichtingen in voor zowel de werknemer als de werkgever.

Hoe beginnen we het re-integratietraject?

  • Je start bij ons altijd met een intakegesprek, waarbij we kijken naar je opleidingsachtergrond, werkervaring en persoonlijke belastbaarheid.
  • We kijken ook naar de ondernomen activiteiten in het eerste spoor en alle facetten van het solliciteren.
  • Het re-integratieplan bestaat uit een verslag van het gesprek en een visie op hoe je het beste naar ander werk bij een andere werkgever kan worden begeleid.

Een re-integratietraject is niet vrijblijvend, van jou verwachten we een positieve en proactieve houding.

Passend werk

Bij re-integratie tweede spoor geldt dat je werk moet accepteren dat ‘passend’ is. De geschiktheid van de functie hangt af van je belastbaarheid, capaciteiten, opleidingsniveau en werkervaring. Deze geschiktheid is niet altijd hetzelfde; naarmate we verder in de tijd komen, wordt de definitie steeds verder verruimd: na een halfjaar mag verwacht worden dat je ook een baan accepteert onder jouw werk- en denkniveau. Hoe langer je niet aan het werk bent, hoe meer functies als passend werk worden gezien. Herenbos zet ook ‘tussenvormen’ in die voor jou de drempel naar ander betaald werk kunnen verlagen: werkervaringsplaatsen, proefplaatsingen en detacheringen.

Heb je belangstelling voor onze diensten, laat je dan vrijblijvend door Herenbos informeren. Via mail: reintegratie@herenbos.nl of bel: 072 30 30 250.

 

 

 

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.