UWV werkfit

Naast tweede spoor, derde spoor, jobhunting en outplacement voert Herenbos ook trajecten uit voor klanten van het UWV. Dit zijn het UWV werkfit traject en het UWV naar werk traject.

Wat is een UWV werkfit traject?

Het UWV werkfit traject is bedoeld voor mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering of een ziektewetuitkering van he UWV. Er is sprake van afstand tot de arbeidsmarkt. In dit traject richtten we ons op het versterken van de werknemersvaardigheden. Daarnaast verbetert Herenbos de persoonlijke effectiviteit van de betrokkene. Ook laten we de betrokkene de arbeidsmarkt verkennen. Het resultaat hiervan kan een werkervaringsplaats zijn waar de betrokkene arbeidsritme kan opbouwen.

Waaruit bestaat een UWV werkfit traject?

De kern van het traject is het versterken van de werknemersvaardigheden en het verkennen van de arbeidsmarkt. Het doel is de betrokkene klaar te stomen voor een betaalde baan.  Herenbos zit onder andere deze middelen in om het doel te bereiken:

  • beroepskeuzetesten
  • training en persoonlijke begeleiding
  • werken op een werkervaringsplaats
  • vrijwilligerswerk
Maatwerk

Het UWV werkfit traject is altijd maatwerk. Voor de één werkt een ander traject dn voor de ander. Heeft de betrokkene veel werkervaring dan kunnen zij deels zelf op zoek naar een andere baan. Is het voor het eerst dat een betrokkene een baan zoek? Dan ondersteunt Herenbos hierin en geven we het advies dat de betrokkene nodig heeft. Zo is ook het aantal contactmomenten met de coach afhankelijk van de hulpvraag van de betrokkene

UWV naar werk traject

Naast het UWV werkfit traject zetten we ook een UWV naar werk traject in als de betrokkene een ziektewet of WIA uitkering ontvangt, maar klaar is voor de arbeidsmarkt. De begeleiding van Herenbos re-integratie is in dit geval gericht op het vinden van een passende betaalde baan. Hierbij zetten we onder andere de volgende middelen in.

  • sollicitatietrainingen
  • begeleiding bij sollicitatiegesprekken
  • persoonlijkheidstesten

Daarnaast leren we de betrokkene hoe ze hun eigen netwerk kunnen verbreden door onder andere social media succesvol in te zetten. Ook geven we handvaten waar de juiste vacatures te vinden zijn en beoordelen we ze met de betrokkene of ze passen binnen de mogelijkheden. Tenslotte helpen we de betrokkene met jobhunten. Als de betrokkene een bedrijf weet waar hij of zij wil werken dan helpt Herenbos re-integratie bij het actief contact zoeken met dit bedrijf. Dit kan door een open sollicitatie te sturen, te bellen met de HR-afdeling of we gaan bij de organisatie op bezoek.

Wilt u op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Volg ons dan op LinkedIn. Wilt u meer informatie over het UWV werkfit traject of  het UWV naar werk traject neem dan contact op met ons hoofdkantoor in Alkmaar via (072) 30 30 250 of mail naar reintegratie@herenbos.nl.

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.