Re-integratie derde spoor


Re-integratie derde spoor is er voor de werknemer die na twee jaar van arbeidsongeschiktheid nog geen passende werkplek heeft gevonden.  Het doel van een 3e spoor re-integratietraject is het vinden van een nieuwe passende functie voor werknemer en het verlichten van de kosten voor de werkgever.

Re-integratie derde spoor: win-winsituatie

De beperkingen van een (ex)-werknemer zijn vastgesteld door de bedrijfsarts. Dit persoonlijke belastbaarheidsprofiel vormt de basis voor de re-integratie derde spoor. Dit wordt ook wel het re-integratieplan derde spoor genoemd. Binnen de mogelijkheden van de werknemer wordt er gefocust op werkhervatting en het bereiken van een succesvolle re-integratie op de arbeidsmarkt.  Zowel werkgever als werknemer is hierbij gebaat, het ontlast de schade van een werkgever en voorziet de werknemer van een nieuwe start op de arbeidsmarkt en hogere inkomsten. Uitgangspunt moet zijn dat er voor iedereen kansen liggen, het is de uitdaging deze te herkennen en ze vervolgens te pakken.

Eigenrisicodrager en WGA

Valt de werknemer onder de WGA-regeling en ben je eigenrisicodrager voor de WGA dan ben je na einde wachttijd tien jaar verantwoordelijk voor zijn of haar re-integratie en het betalen van de WGA-uitkering. Zolang er arbeidsmogelijkheden zijn, is het raadzaam een (ex)-werknemer te begeleiden bij de re-integratie. Daarmee vergroot je de kans op een baan wat de schadelast beperkt. Herenbos re-integratie heeft hier veel ervaring mee, we zijn u graag van dienst.

Over Herenbos re-integratie

Herenbos re-integratie voert sinds 2008 activiteiten uit voor bedrijven, verzekeringsmaatschappijen, arbodiensten en uitkerende instanties. Dit doen we vanuit de vestigingen in Alkmaar, Almere, Arnhem, Nieuw-Vennep, Purmerend, Schagen en Zoetermeer. Daarnaast hebben wij nog diverse bezoeklocaties in Nederland. Wij zijn niet branche gebonden. Hierdoor kunt u ons inschakelen voor alle sectoren binnen de arbeidsmarkt. Naast re-integratie kunt u bij Herenbos terecht voor uitzenden, detacheren, werven en opleidingen. Wij buigen ons ook over HR-vraagstukken en werken samen met onze opdrachtgevers op het gebied van onder andere de social return on investments (SROI).

Wilt u meer weten over Herenbos re-integratie derde spoor? Bel ons dan op (072) 30 30 250 of mail naar reintegratie@herenbos.nl. Wilt u op de hoogte blijven volg ons dan op LinkedIn. Voor onze bezoeklocaties klikt u hier.

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.