Re-integratie derde spoor

Re-integratie derde spoor is er voor de werknemer die de WIA poort al is gepasseerd en een WGA uitkering ontvangt. Het doel van een 3e spoor re-integratietraject is het vinden van een nieuwe passende functie voor werknemer en het verlichten van de kosten voor de werkgever.

Re-integratie derde spoor:

Het begeleiden van een werknemer met een WGA-uitkering naar passend werk noemen we re-integratie 3e spoor. Het doel van een 3e spoor of WGA traject is passend werk en daarmee hogere inkomsten voor de werknemer en schadelastbeperking voor de werkgever.

3e spoor bij eigenrisicodrager WGA

Derde spoor re-integratie wordt ingezet als de werkgever eigenrisicodrager voor de WGA is. De werkgever krijgt de WGA-uitkering doorbelast en is tevens verantwoordelijk voor de re-integratie. Zodra er arbeidsmogelijkheden zijn, is het voor de werkgever en de werknemer financieel en maatschappelijk aantrekkelijk om de restverdiencapaciteit van de werknemer te benutten. Wel of niet eigenrisicodrager WGA, een werkgever blijft na de Poortwachtersperiode 10 jaar verantwoordelijk voor de re-integratie van de arbeidsongeschikte werknemer.

Inhoud 3e spoor re-integratie

Wat 3e spoor anders maakt, is dat de re-integratie kandidaat vaak al stappen heeft doorlopen in 1e spoor en 2e spoor en misschien al eerder geprobeerd heeft om te re-integreren. Het kan een extra uitdaging zijn om een kandidaat die al geruime periode niet heeft gewerkt, te activeren voor passende arbeid. Ook kan het uitdagend zijn om potentiële werkgevers te overtuigen om de re-integratie kandidaat in dienst te nemen, ondanks de interessante regelingen. Meer weten over deze regelingen? Klik hier. 

Voordelen van de inzet van Herenbos Re-integratie bij een 3e spoortraject

Er valt veel te winnen met het inschakelen van Herenbos bij het 3e spoor traject. Herenbos neemt de re-integratiebegeleiding over en beschikt over de ervaring en competenties die nodig zijn voor succesvolle re-integratie. Het belangrijkste voordeel voor werkgever en werknemer is dat een 3e spoortraject via een re-integratiebureau de kans op nieuw werk aanzienlijk vergroot. Voor de werkgever kan dit een flinke kostenbesparing opleveren, terwijl de deels arbeidsongeschikte werknemer nieuw perspectief op werk en hogere inkomsten krijgt.

Over Herenbos re-integratie

Herenbos re-integratie voert sinds 2008 activiteiten uit voor bedrijven, verzekeringsmaatschappijen, arbodiensten en uitkerende instanties. Dit doen we vanuit de vestigingen in Alkmaar, Almere, Arnhem, Nieuw-Vennep, Purmerend, Schagen en Zoetermeer. Daarnaast hebben wij nog diverse bezoeklocaties in Nederland. Wij zijn niet branche gebonden. Hierdoor kunt u ons inschakelen voor alle sectoren binnen de arbeidsmarkt.

Wilt u meer weten over Herenbos re-integratie derde spoor? Bel ons dan op (072) 30 30 250 of mail naar reintegratie@herenbos.nl. Wilt u op de hoogte blijven van onze trajecten? Volg ons dan op LinkedIn. Voor onze bezoeklocaties klikt u hier.

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.