Jobhunting


Belangrijke resultaten boeken we bij Herenbos door jobhunting, bijvoorbeeld voor re-integratie naar betaalde arbeid en outplacementtrajecten, maar ook bij loopbaantrajecten; met jobhunting realiseren we nieuwe arbeidsmogelijkheden.

Wat is jobhunting?

Bij jobhunting zetten we een re-integratiespecialist in om gericht te zoeken naar een betaalde baan. We bellen onder meer onze netwerkpartners en die van de medewerker om wie het gaat, maar we bellen ook ‘koud’ naar bedrijven en instellingen om nieuwe ingangen te vinden. We maken altijd een bellijst in samenwerking met de medewerker. De re-integratiespecialist van Herenbos maakt zo dus gebruik van een groot netwerk en opent nieuwe netwerken voor het vastgestelde zoekprofiel. Jobport is het online instrument dat we inzetten als ondersteuning.

Het resultaat van jobhunting is een passende baan. De vorm van de overeenkomst kan een arbeidsovereenkomst of een detacheringsovereenkomst. Voor het toetreden tot de arbeidsmarkt is het belangrijk dat we rekening houden met

  • de haalbaarheid (afspraken over taken en doelstellingen).

Belangrijk item: het zoekprofiel

Tijdens het intakegesprek met de medewerker bespreken we zijn achtergrond en hoe hij aansluit op verschillende functierichtingen en branches. We maken dan onder meer afspraken over de zoekrichting, salaris, werkomgeving en uren.

Daaruit volgt een zoekprofiel dat als basis dient voor onze jobhuntacties. Daarnaast bespreekt de re-integratiespecialist hoe hij de medewerker het beste kan aanbevelen bij een potentiële werkgever. Na het maken van het zoekprofiel beginnen we met jobhunting zodat de medewerker snel aan het werk kan in een voor hem geschikte omgeving.

Meer weten over jobhunting?

Wilt u meer weten over Herenbos re-integratie en jobhunting? Bel ons dan op (072) 30 30 250 of mail naar reintegratie@herenbos.nl. Wilt u op de hoogte blijven volg ons dan op LinkedIn. Voor onze vestigingen klikt u hier.

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.