Haalbaarheidsonderzoek


We adviseren bij twijfel over de arbeidsmogelijkheden van een werknemer een haalbaarheidsonderzoek te doen voorafgaand aan een re-integratietraject om te bepalen of de inzet hiervan haalbaar en realistisch is.

Bij een haalbaarheidsonderzoek onderbouwt Herenbos het advies door het gebruik van een arbeidsmarktscan. Hierbij worden de arbeidsmogelijkheden die door een bedrijfsarts zijn vastgesteld vergeleken met beschikbare vacatures in de omgeving. Dit is een onderdeel van Jobport. Jobport is dé software die re-integratie professionals & loopbaanadviseurs ondersteund in het digitaal begeleiden en bemiddelen van kandidaten naar passend werk.

Voor dit haalbaarheidsonderzoek maken we inzichtelijk wat de mobiliteit, flexibiliteit en beroepsmogelijkheden van de werknemer zijn, op basis van interesses en capaciteiten. We zetten dit vervolgens af tegen de beperkingen, interesses en persoonlijkheid van deze werknemer. We doen onderzoek door een persoonlijk gesprek te combineren met een arbeidsmarkt onderzoek.

Wat zijn de voordelen van een haalbaarheidsonderzoek

  • Onderzoeken of een 2e spoor traject zinvol is waarmee veel geld bespaard kan worden.
  • Haalbaarheidsonderzoek kan gebruikt worden voor 2e spoor traject als deze wordt ingezet.
  • Rapport is bruikbaar voor aanvraag van een deskundigenoordeel of een (vervroegde) WIA aanvraag.

Van het onderzoek stellen we een uitgebreid rapport op, met daarin:

  • de resultaten van het persoonlijke gesprek
  • arbeidsmarktonderzoek
  • de kansen op de arbeidsmarkt
  • advies over eventuele vervolgstappen.

Het haalbaarheidsonderzoek is geschikt voor alle opleidingsniveaus en beroepsgroepen en voor werknemers met uiteenlopende beperkingen.

Meer weten over Jobport klik hier.

Heb je belangstelling voor onze diensten, laat je dan vrijblijvend door Herenbos informeren. Dit kan via mail: reintegratie@herenbos.nl of telefoon: (072) 30 30 250.

Over Herenbos re-integratie

Herenbos re-integratie voert sinds 2008 activiteiten uit voor bedrijven, verzekeringsmaatschappijen, arbodiensten en uitkerende instanties. Dit doen we vanuit de vestigingen in Alkmaar, Almere, Arnhem, Nieuw-Vennep, Purmerend, Schagen en Zoetermeer. Daarnaast hebben wij nog diverse bezoeklocaties in Nederland. Wij zijn niet branche gebonden. Hierdoor kunt u ons inschakelen voor alle sectoren binnen de arbeidsmarkt. Naast re-integratie kunt u bij Herenbos terecht voor uitzenden, detacheren, werven en opleidingen. Wij buigen ons ook over HR-vraagstukken en werken samen met onze opdrachtgevers op het gebied van onder andere de social return on investments (SROI).

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.