Arbeidsdeskundig onderzoek

Door middel van een arbeidsdeskundig onderzoek gaan we voor u na welke arbeidsmogelijkheden uw werknemer heeft. Dit biedt nieuwe perspectieven in situaties van tijdelijke of blijvende arbeidsongeschiktheid en geeft inzicht in de kansen en mogelijkheden van betreffende werknemer. Uiteraard wordt het arbeidsdeskundig onderzoek altijd door een gecertificeerd arbeidsdeskundige uitgevoerd.

Arbeidsdeskundig onderzoek

Binnen het arbeidsdeskundig onderzoek zijn er 2 soorten:

  • Arbeidsdeskundig onderzoek waarbij de betrokkene (werknemer) in dienst is bij een werkgever.
  • Arbeidsdeskundig onderzoek waarbij de betrokkene (werknemer) ziek uit dienst is gegaan bij een voormalig werkgever (Ziektewet).

Het onderzoek

Het arbeidsdeskundig onderzoek geeft antwoord op vragen zoals:

  • Is de eigen functie van betrokkene nog passend? Is het passend te maken?
  • Zijn er nog andere passende functies bij de eigen werkgever?
  • Moet betrokkene re-integreren bij een andere werkgever?
  • Zijn er functies te duiden? Zo ja, aan welke randvoorwaarden moeten de werkzaamheden voldoen en hierbij worden 3 voorbeeldfuncties genoemd.

Vervolgens volgt er een advies voor re-integratie begeleiding.

Tijdens het eerste of tweede spoortraject

Het verschil tussen het eerste of tweede spoortraject is de organisatie waar de betrokkene komt te werken. Onze arbeidsdeskundige onderzoekt eerst de mogelijkheden binnen het eerste spoor. Bij een betrokkene die in dienst is bij een werkgever wordt er gekeken of de betrokkene kan terugkeren op de eigen werkplek. Daarnaast wordt er gekeken  of er mogelijkheden zijn in een andere functie binnen de organisatie. De arbeidsdeskundige geeft daarnaast aan of het nodig is de mogelijkheden binnen het tweede spoortraject te onderzoeken.

Wanneer er geen mogelijkheden zijn bij de eigen werkgever, worden de mogelijkheden bij een nieuwe werkgever onderzocht (een tweede spoortraject). Welke andere functies kan de betrokkene bij een andere werkgever nog uitvoeren? De arbeidsdeskundige komt met een aantal mogelijkheden. Daarnaast wordt antwoord gegeven op de vraag of de verwachting is dat de betrokkene dit voor minimaal 65% van het verdienvermogen kan uitvoeren. Wanneer dit het geval is spreken we van passend werk. Hierbij wordt rekening gehouden met de belastbaarheid, het scholingsniveau, de werkervaring en de mogelijkheden op de arbeidsmarkt van de betrokkene.

Meer informatie over het arbeidsdeskundig onderzoek van Herenbos re-integratie? Mail naar reintegratie@herenbos.nl of bel naar ons hoofdkantoor in Alkmaar (072) 30 30 250. Meer weten over onze werkwijze? Je vindt het hier. Op de hoogte blijven van onze trajecten? Volg ons via LinkedIn.

 

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.