Nieuws | Re-integratie

Zijn privacyregels rondom verzuimbegeleiding te strikt?

Herenbos Re-integratie heeft dagelijks te maken met de regelgeving van de autoriteit persoonsgegevens. VNO-NCW is een lobby gestart om het kabinet te overtuigen minder strikte privacyregels toe te passen bij de begeleiding van zieke werknemers.

VNO-NCW is de grootste werkgeversorganisatie in Nederland, ze maken zich hard voor een duurzaam ondernemingsklimaat. Ze stellen dat de huidige regeling werkgevers ernstig beperkt bij het goed kunnen uitvoeren van hun re-integratie taken. Dit zorgt ervoor dat veel werknemers onnodig lang verzuimen.  Ook zou de verplichting om na 6 weken een bedrijfsarts in te schakelen minder streng moeten zijn als werkgever en werknemer samen duidelijke afspraken kunnen maken over de re-integratie.

De werkgeversorganisatie draagt nog meer argumenten aan. Het is lastig om een nieuwe werknemer met een beperking aan een juiste baan te helpen als je niet weet wat er mankeert.  Oval, de branchevereniging van arbodiensten en reïntegratiebedrijven, staat de VNO-NCW bij. De directeur, Petra van de Goorbergh, zegt het volgende: “De werkgever hoeft niet het medisch dossier in te zien,  maar voor iemands functioneren is het wel goed om te weten wat iemand aankan. En het zou fijn zijn als hij dat mag vastleggen. Dat mag nu niet en dat is bizar. Zo’n medisch dossier moet natuurlijk niet het hele bedrijf door, maar je moet de begeleiding wel aan iemand kunnen overdragen zonder dat de persoon om wie het gaat telkens opnieuw moet vertellen wat er aan de hand is.”

Wij ervaren in zowel onze bemiddelings- als re-integratieactiviteiten gemiste kansen bij succesvolle re-integratie van zieke medewerkers of plaatsing van arbeidsgehandicapten bij onze opdrachtgevers. Wij volgen de ontwikkelingen dan ook op de voet en zullen daarop inspelen met onze diensten.

Ook interessant

Het succes van een tweede spoortraject

Door een tweetal operaties was Petra niet langer in staat om haar werk als visiteur uit te voeren. Binnen het tweede spoortraject vond ...

Lees meer >>

Nieuws | Overig | Re-integratie

‘Herenbos Re-integratie is een goede gesprekspartner en legt al je vragen goed en duidelijk uit.’

Oycsal , HERENBOS Purmerend

Referenties | Re-integratie

Werkwijzer Poortwachter tijdens COVID-19

Veel is onzeker in deze tijden van corona COVID-19. Herenbos re-integratie biedt u graag duidelijkheid. Vandaar dat wij het artikel over ...

Lees meer >>

Nieuws | Re-integratie

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.