Nieuws | Re-integratie

Werkervaringsplaats bij Herenbos

Herenbos re-integratie helpt veel verschillende werknemers, met ervaring in de zorg, de ICT, het personenvervoer, de bouw, de journalistiek, etc. Natuurlijk werken we ook nauw samen met onze collega's van Herenbos uitzenden. Op deze manier kwam onderstaande werkervaringsplaats tot stand.

Werkervaringsplaats via Herenbos uitzenden

Afgelopen jaar heeft Herenbos re-integratie al een aantal werknemers kunnen plaatsen via het netwerk van onze collega’s bij Herenbos uitzenden. Een voorbeeld hiervan is Gerard . Hij wilde graag in het groenonderhoud werken. Als specialist in het groen werd natuurlijk eerst de connectie opgezocht met Herenbos uitzenden. Vooral omdat er dit jaar al een aantal andere mooie matches zijn gemaakt.

De casus

Gerard wilde graag in het groenonderhoud werken. Helaas stond er een operatie op de planning. Toch heeft Herenbos uitzenden al contact gezocht met een aantal groenbedrijven uit zijn regio. Wellicht kon Gerard al voorafgaand aan de operatie wat lichte klussen doen. Zo kon hij alvast kennis maken met het werk. Na de operatie en de herstelperiode is Gerard met een paar uur per dag begonnen. Dit noemen we een zogenaamde werkervaringsplaats(WEP). Bij het bedrijf waar hij nu via Herenbos uitzenden werkt bouwt hij nu langzaam zijn uren en werkzaamheden op. Er wordt hierbij gekeken naar hoe het met hem gaat. Inmiddels zijn we ruim een maand verder en heeft Gerard zijn uren opgebouwd naar halve dagen. Hij geeft bij Judith, zijn begeleider van Herenbos re-integratie, aan dat hij veel leert en in een gezellig team werkt.

De opdrachtgever over de werkervaringsplaats

De opdrachtgever van Herenbos uitzenden wordt ook wel het inlenende bedrijf genoemd. De teamleider waar Gerard voor werkt geeft aan blij te zijn met Gerard. Hij hoopt dat ze, nadat de werkervaringsplaats is afgerond, de samenwerking met Gerard kunnen verlengen. Dit is ook het doel van de werkervaringsplaats: Duurzame arbeid voor de werknemer.

Gerard over de werkervaringsplaats

“Door mijn werkervaringsplaats bij de begraafplaats kwam ik weer in het werkritme. Ik ben er een tijd uit geweest en ben nu weer kracht aan het opbouwen. Verder heb ik daar leuke collega’s waar ik goed mee samenwerk. Het is fijn om weer iets te kunnen doen in plaats van thuis te zitten. Mijn begeleidster Judith hielp mij met sollicitatiebrieven schrijven en bij het zoeken van vacatures die bij mij passen. Helaas kon ik door corona niet langer bij haar langskomen in Nieuw-Vennep. Wel kon ik haar berichten sturen en ik kreeg snel antwoord van haar.”

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Herenbos re-integratie? Volg ons dan via LinkedIn. Wil je meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Kijk dan bij diensten.

 

Ook interessant

Tweede spoortraject bij Herenbos

Loes volgde een tweede spoortraject bij Herenbos via Herenbos. Haar hart ligt bij het werken met mensen en hulp bieden. Daardoor past ze ...

Lees meer >>

Nieuws | Re-integratie

Blijven werken na een tweede spoortraject

Chantal kreeg op jonge leeftijd last van een fysieke beperking. Ze wilde graag gewoon blijven werken. Omdat er bij haar werkgever niet ...

Lees meer >>

Nieuws | Re-integratie

‘Herenbos re-integratie heeft me geholpen bij het maken van mijn eigen keuzes en laten inzien welke beroepen voor mij kansrijk en interessant zijn.’

Renate , HERENBOS Zoetermeer

Referenties | Re-integratie

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.