Nieuws | Groen | Uitzenden

Werken in tijden van Corona

Levi is enthousiast en gaat verantwoordelijkheden niet uit de weg. Hij beschikt over een gezonde dosis doorzettingsvermogen en denkt in mogelijkheden. Dit blijkt ook tijdens de coronacrisis. Naast zijn Master Klinische Kinder- en Jeugdpsychologie aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam werkte Levi in de horeca. Nu dit momenteel niet mogelijk is heeft hij de stap gezet naar de groenbranche en werkt hij momenteel bij Verda Hoveniers via Herenbos.

Van terras bedienen naar terras aanleggen.

Levi was naast zijn studie actief als barman, souschef en medewerker bediening. Hij is hulpvaardig en een echte teamspeler. Ook in de horeca is het hard werken, maar dat doet hij ook graag. Toen de horeca moest sluiten op 15 maart besloot Levi om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Bij Herenbos zien wij kansen voor mensen die (tijdelijk) op zoek zijn naar een andere uitdaging. Ondanks dat hij geen ervaring heeft in de groenbranche werkt hij nu als medewerker groenvoorziening bij Verda Hoveniers in Rotterdam.

Werkzaamheden

Momenteel doet hij veel aanleg en onderhoudswerk. Zo harkt hij de grond aan, plaatst hij hekwerken en fermenteert hij de grond. Dit alles zorgt voor veel afwisseling. Dit vindt hij ook belangrijk, hij moet er niet aan denken om een hele dag één handeling uit te moeten voeren zoals schoffelen. Net als in de horeca is het werken in het groen ook echt aanpakken. Hij leert ook veel. “Dat is ook handig voor later, wanneer ik een eigen huis heb. Ik weet nu hoe ik een schutting moet plaatsen en welke planten waar het beste geplaatst kunnen worden.” Dit luistert hij af bij zijn collega’s. Ook de samenwerking bij Verda Hoveniers bevalt hem wel. De werkgever levelt met het personeel, dat omschrijft Levi als fijn.

Toekomst

Levi is bang dat hij wellicht na zijn studie niet direct aan de slag kan wanneer er nog steeds Corona heerst. Dan ziet hij het zeker zitten om nog langer in de groenbranche te blijven. Hij vind het wel jammer dat het seizoensgebonden is, maar wellicht kan Herenbos hem door blijven bemiddelen. Op deze manier kan Levi hard blijven werken, houdt hij zijn afleiding en hoeft hij niet tussen 4 muren te zitten. Wij wensen hem in ieder geval de komende tijd heel veel succes.

Ook een toekomst in het groen?

Wil jij ook de overstap maken naar het groen en een carrière als bijvoorbeeld medewerker groenvoorziening, hovenier of stratenmaker? Neem dan contact op met een van onze vestigingen.  Op de hoogte blijven van onze vacatures en andere nieuwsitems? Volg ons dan op Facebook en Instagram.

 

Ook interessant

Herenbos ontvangt MVO Proud Partner schildje

Op 23 mei 2024 organiseerde het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord de bijeenkomst 'Ondernemen met je hart'. Herenbos is trots op ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Vakantie-uren 2023

In deze periode krijgen wij vaak de vraag: Hoe kan ik mijn vakantie-uren in 2023 opnemen? Hieronder vind je de stappen die je moet ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Vakantiewerk in 2023

Ben jij klaar met school en zoek jij vakantiewerk in 2023? Schrijf je dan in bij Herenbos in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Nieuw-Vennep, ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.