Nieuws

Werken in het groen

Kayleigh heeft haar hoveniersdiploma behaald via de TRI. Het komende jaar gaat Kayleigh werken via Herenbos en daarna kijken of ze zich nog verder wil laten opleiden in het groen. Onze collega's van de vestiging in Zoetermeer gingen bij haar op bezoek en vroegen haar van alles over werken in het groen.

Waarom heb je gekozen voor werken in het groen?

“Ik vond het lastig om een opleiding te kiezen. Waar was ik goed in en waar is voldoende werk in te vinden? Via mijn middelbare school heb ik ervaring op kunnen doen in het groen door middel van stages. Dit vond ik erg leuk om te doen. Mijn vader werkt ook in het groen en kon me hierover veel vertellen. Na mijn middelbare school ben ik op het Wellant begonnen aan de BOL-opleiding tot hovenier. Recent ben ik geslaagd en heb hiervoor mijn diploma ontvangen. Nu ben ik aan het werk in het groen via Herenbos.”

Wat voor werk voer je op dit moment uit in het groen?

“Ik werk nu via Herenbos Zoetermeer bij Hoek Groen. Ik ben daar assistent servicemedewerker in het groen. Met een team lopen we meldingen na die bewoners in de wijk hebben gemeld bij Hoek. Je kunt hierbij denken aan laaghangende takken, scheve stoeptegels of overgroeiend onkruid. Wij lossen deze meldingen op. In Zoetermeer doen we dit in verschillende wijken.”

Vrouwen die werken in het groen

Wat zou je willen zeggen tegen andere vrouwen die in het groen willen werken? “Wees jezelf en ga doen wat je leuk vindt! Er wordt vaak gedacht dat vrouwen dit werk niet aan kunnen, maar dat is absoluut niet zo. Daarnaast is het ontzettend leuk om lekker buiten te werken. Je werkt met meerdere collega’s in een team en ziet altijd direct resultaat van je werk. Tenslotte is het werken in het groen heel afwisselend. Geen dag is hetzelfde. Daarnaast biedt Herenbos diverse mogelijkheden in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland.”

Mogelijkheden bij TRI en Herenbos

Herenbos is uitvoerder van TRI. TRI groei in groen begeleidt nieuwe leerlingen die willen werken in het groen. Zowel jongeren als zij-instromers zijn welkom bij TRI. Zij begeleiden je gedurende je BBL of BOL opleiding in de verschillende groenrichtingen. Meer weten? Kijk op www.trigroeiingroen.nl! Wil je geen opleiding volgen, maar gelijk aan het werk. Ook dat is mogelijk bij Herenbos. Wij hebben diverse mogelijkheden in het groen. Zowel voor mensen met als zonder ervaring. Neem gerust een kijkje op onze vacaturepagina.

 

 

Ook interessant

Vakantie-uren 2024

In deze periode krijgen wij vaak de vraag: Hoe kan ik mijn vakantie-uren in 2024 opnemen? Hieronder vind je de stappen die je moet ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Herenbos ontvangt MVO Proud Partner schildje

Op 23 mei 2024 organiseerde het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord de bijeenkomst 'Ondernemen met je hart'. Herenbos is trots op ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Week van de teek 2024

Het seizoen van de teek is begonnen. Werk je in het groen? Dan heb je een verhoogd risico op een tekenbeet. Hierdoor heb je ook meer ...

Lees meer >>

Nieuws

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.