Nieuws

Werken in de groene sector

Werken in de groene sector betekent werken in een vak boordevol uitdagingen en mogelijkheden. Of je nu hovenier of boswachter bent, je werkt in de natuur. Denk aan het ontwerpen, onderhouden en inrichten van tuinen, bossen, parken en andere groene voorzieningen.

Werken in de groene sector

Een van de grootste voordelen van werken in de groene sector is dat je veel buiten werkt. Je bent in contact met de natuur en je hoeft je niet te vervelen. Elke dag brengt nieuwe uitdagingen en elk seizoen heeft zijn eigen charme. Een hovenier is bijvoorbeeld veel bezig met planten en bomen, terwijl een boswachter juist veel bezig is met het monitoren van dieren, paden en bezoekers.

Seizoenen

Vooral in het voorjaar en de zomer is het werken in het groen extra aantrekkelijk. De dagen zijn langer en het weer is aangenamer. Je kunt lekker buiten werken en tegelijkertijd genieten van de natuur. Werkzaamheden zoals snoeien, bemesten en planten kunnen in deze periode worden uitgevoerd. In de herfst is er veel werk in het onderhoud van tuinen en parken. Het blad moet worden opgeruimd en de planten moeten beschermd worden tegen de winterse temperaturen. In de winter is er tijd voor het ontwerpen en plannen van nieuwe projecten.

Waarom werken in de groene sector?

Het werken in de groene sector geeft veel voldoening. Het resultaat van jouw werk is namelijk goed zichtbaar en draagt bij aan het verbeteren van onze leefomgeving. Groenvoorzieningen zijn belangrijk voor de gezondheid, het welzijn en de leefbaarheid van steden en dorpen. Het is daarom hartverwarmend om te zien hoe mensen genieten van de natuur en de rust die deze natuur biedt.

Wat heb je nodig?

Werken in de groene sector vereist wel enige kennis van planten, struiken en bomen. Daarnaast heb je ook kennis nodig van gereedschap en machines die worden gebruikt om het werk goed uit te kunnen voeren. Een opleiding tot hovenier of boswachter is daarom zeker aan te raden als je door wilt groeien binnen deze branche. Je kunt dan aan de slag bij een hoveniersbedrijf, een bos- of natuurbeheerder of gemeentelijke dienst. Voor deze opleidingen kun je ook bij ons terecht. Klik hier voor de mogelijkheden. 

Zwaar werk?

Het werken in de groene sector was niet voor iedereen weggelegd. Sommige werkzaamheden kunnen zwaar zijn, vooral als je langdurig werkt met bepaald gereedschap, aan het tillen bent of lang op je knieën moet zitten. Aan de andere kant; je hoeft daardoor niet meer naar de sportschool. Tegenwoordig zijn veel machines elektrisch en daardoor een stuk lichter. Daarnaast zijn er zo veel verschillende functies binnen de groene sector waardoor er voor bijna iedereen mogelijkheden zijn.

Al met al biedt werken in het groen veel mogelijkheden en uitdagingen. Het is een sector waarin je jezelf kunt blijven ontwikkelen bijvoorbeeld door TRI groei in groen en waarin je een bijdrage kunt leveren aan de leefomgeving van mensen. Ben jij een echte natuurliefhebber met groene vingers? Dan is werken in het groen misschien wel iets voor jou! Neem contact op met één van onze vestigingen.  Dan maken wij graag ruimte in onze agenda voor een kennismakingsgesprek met jou. Hierin bespreken we graag alle mogelijkheden die deze mooie sector biedt.

Ook interessant

Vakantie-uren 2024

In deze periode krijgen wij vaak de vraag: Hoe kan ik mijn vakantie-uren in 2024 opnemen? Hieronder vind je de stappen die je moet ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Herenbos ontvangt MVO Proud Partner schildje

Op 23 mei 2024 organiseerde het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord de bijeenkomst 'Ondernemen met je hart'. Herenbos is trots op ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Week van de teek 2024

Het seizoen van de teek is begonnen. Werk je in het groen? Dan heb je een verhoogd risico op een tekenbeet. Hierdoor heb je ook meer ...

Lees meer >>

Nieuws

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.