Nieuws | Groen | Opleiden

VHG Brancheopleiding aankomend hovenier

De uitbraak van het coronavirus zorgt dat je anders naar de arbeidsmarkt kijkt. Veel sectoren hebben het zwaar, bij andere sectoren is er nog steeds een te kort. De groensector zit te springen om gemotiveerde mensen die buiten willen werken. Daarom biedt Herenbos de mogelijkheid om de VHG brancheopleiding aankomend hovenier te volgen.

VHG brancheopleiding aankomend hovenier

Herenbos, specialist in de groenbranche, organiseert in samenwerking met UWV, VHG en opleidingsorganisaties de VHG brancheopleiding aankomend hovenier. Hierbij leer je de basiskennis van het vak zoals bodemleer, bemestingsleer maar vooral plantennamen. Verder krijg je praktijklessen in de basis vaardigheden zoals, snoeien, planten, hagen knippen etc.

De opleiding is zo ingericht dat je tijdens de rustige periode in het groen meer lessen volgt. Tijdens de drukke periode volg je minder lessen. Zo houden we rekening met jouw belastbaarheid. We hechten veel waarde aan de praktijk. Je gaat daarom betaald in de praktijk aan de slag. Heb je interesse? Meld je dan aan via Herenbos.

Werken in de groenbranche

Beroepen als boomverzorger, groenvoorziener en hovenier boden je ook voor de coronacrisis al goede baankansen. Het zijn afwisselende en prachtige beroepen. Hoveniers hebben het drukker dan ooit. Veel gezinnen missen de groene vingers en besteden de aanleg en het onderhoud van tuinen uit aan de vakman of vakvrouw. Daarnaast is door de staycation dit jaar ook het aantal tuinrenovaties toegenomen. Ook in 2021 wordt hierin een stijging verwacht. De groene buitenruimte wordt steeds belangrijker; niet alleen voor het welzijn van de mensen, maar ook om klimaateffecten te compenseren/neutraliseren.

Over Herenbos

Herenbos bemiddelt vanuit de vestigingen Alkmaar, Almere, Arnhem, Nieuw-Vennep, Purmerend, Schagen en Zoetermeer tussen werkgevers en werkzoekenden in verschillende branches. Onze specialisatie is de groen- en hoveniersbranche. Daarnaast zijn wij actief in onder andere de bouw, infra (grond-, weg- en waterbouw) en techniek. Ook voert Herenbos re-integratieactiviteiten uit voor bedrijven, verzekeringsmaatschappijen, arbodiensten en uitkerende instanties. Naast uitzenden en re-integratie kun je bij Herenbos terecht voor detacheren, werving en selectie en opleidingen. Wij buigen ons ook over HR-vraagstukken en werken samen met onze opdrachtgevers op het gebied van onder andere de social return on investments (SROI).

Aanmelden VHG brancheopleiding aankomend hovenier

Wil jij weten of je in aanmerking komt voor de VHG brancheopleiding aankomend hovenier in Alkmaar, Almere of Bleiswijk? Schrijf je dan in via www.herenbos.nl/vhg-brancheopleiding. Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures, opleidingsmogelijkheden of Herenbos? Volg ons dan via FaceBook of Instagram.

Ook interessant

Nieuwkomers in het Groen

Ben je nieuw in Nederland en wil je graag aan de slag als assistent hovenier? Bent u een gemeente en op zoek naar een leerwerktraject ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Opleiden

Deelneemster VHG assistent hovenier Sera

Afgelopen editie volgde Sera de opleiding van de VHG assistent hovenier. Momenteel is zij via Herenbos in dienst bij Ernst Baas ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Opleiden

Diplomering VHG brancheopleiding

Onze examenkandidaten van de VHG brancheopleiding ontvingen afgelopen dinsdag hun getuigschrift. Ondanks corona was het mogelijk om met ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Opleiden

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.