Nieuws | Uitzenden

Veilig werken én veilig thuiskomen

Een belangrijk onderdeel van veilig werken is het dragen van de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s). Dit geldt ook voor veel van onze uitzendkrachten die werkzaam zijn in het groen, de GWW en de bouw.

Uit onderzoek naar de veiligheidsbeleving van uitzendkrachten is echter naar voren gekomen dat het gebruik van de juiste PBM’s terugloopt. Een aantal van de redenen die uitzendkrachten hiervoor noemen zijn:

• Collega’s dragen geen PBM als dat nodig is (31%)
• Ik heb niet altijd de beschikking over de juiste PBM (28%)
• Ik kan mijn werk niet goed doen als ik de PBM draag (25%)

Uitzendkrachten geven vaak aan dat ze hun PBM’s in de praktijk niet gebruiken, omdat hun collega’s dit ook niet doen. Sociale druk speelt hierbij een grote rol en dit is een lastig probleem om te tackelen. Belangrijk is dat uitzendkrachten zich bewust zijn hoe belangrijk hun eigen veiligheid is maar ook de veiligheid van de mensen om hen heen.

Bij het gebruik van PBM’s is het ook belangrijk dat deze goed passen, zo zitten ze niet in de weg bij het werken en zullen er minder bezwaren zijn om deze te gebruiken. Ook de instructie op de werkplek over het gebruik van de PBM’s door de inlener speelt een belangrijke rol in het gebruik ervan.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen veilig kan werken én dus ook veilig thuis komt. Daarom zorgen wij er voor dat al onze uitzendkrachten in ieder geval worden voorzien van veilige werkschoenen. Maak jij je zorgen om je PBM’s of heb jij hier vragen over? Laat het ons weten.

 

Bron: www.arboflexbranche.nl

Ook interessant

Vakantie-uren 2023

In deze periode krijgen wij vaak de vraag: Hoe kan ik mijn vakantie-uren in 2023 opnemen? Hieronder vind je de stappen die je moet ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Vakantiewerk in 2023

Ben jij klaar met school en zoek jij vakantiewerk in 2023? Schrijf je dan in bij Herenbos in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Nieuw-Vennep, ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Vakantie-uren 2022

In deze periode krijgen wij vaak de vraag: Hoe kan ik mijn vakantie-uren in 2022 opnemen? Hieronder vind je de stappen die je moet ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.