Nieuws | Groen | Uitzenden

Van re-integratietraject naar uitzendkracht

Leo is deze maand de Herenbosser in beeld. Na een succesvol re-integratietraject bleef hij aan de slag bij één van onze opdrachtgevers in het groen. Inmiddels heeft hij twee onderdelen van Herenbos doorlopen re-integratie en uitzenden. Binnenkort gaat hij voor zijn VCA. Het opleiden kan beginnen…

Werkzaamheden voor re-integratietraject

Voordat Leo binnenkwam bij Herenbos voor het re-integratietraject was hij teeltmedewerker bij een bloemenkwekerij. Hij pootte ze en oogstte ze. Eigenlijk deed hij alle werkzaamheden die bij het kweken van bloemen komen kijken. Wel divers, maar vaak stond hij op één plek. Behalve als hij aan het pootten was, dan ging hij de hele kas door. Van voor naar achter en terug. De bloemen die gekweekt werden waren onder andere Formia’s, tulpen en violieren. Ieder seizoen wisselende bloemensoorten en de daarbij behorende werkzaamheden.

Re-integratie

Helaas kon hij deze werkzaamheden niet langer uitvoeren, doordat hij klachten kreeg. Via zijn werkgever kwam hij terecht in het re-integratietraject van Herenbos. Na een aantal gesprekken zag re-integratiespecialist Judith kansen voor Leo als medewerker groenvoorziening. Een connectie met onze vestiging in Nieuw-Vennep was snel gemaakt. Krinkels BV te Alkmaar heeft een project in die regio en al snel kon hij daar aan de slag. Eerst 7 weken binnen het re-integratie traject en sinds kort als reguliere uitzendkracht van Herenbos.

Krinkels B.V.

Tijdens zijn re-integratie-traject kwam Leo bij Krinkels B.V. In de groenvoorziening doet hij veel van de voorkomende werkzaamheden. Schoffelen, snoeien van bomen en hagen, onkruidbestrijding en kanten steken. Momenteel is het vooral veel schoffelen. Hij vindt alle werkzaamheden leuk om te doen. Dat ligt ook aan zijn collega’s. Ze lachen wat af al wordt er natuurlijk wel gewoon hard gewerkt. De dagen vliegen voorbij. Momenteel is Leo degene met een rijbewijs in de ploeg. Dit houdt in dat hij ook de bedrijfsbus rijdt.

Opleiden

Het is natuurlijk nog vroeg, maar Leo hoopt zijn tijd hier wel uit te zingen. Met zijn benen gaat het iedere dag een stukje beter. De keuring van het UWV ziet hij in ieder geval zonnig in. Hij gaat binnenkort zijn VCA nog halen. Als hij kan blijven hoopt hij nog een bosmaaiercertificaat te halen. En ook het certificaat voor het zagen van bomen met de kettingzaag ziet Leo wel zitten. Nu mag hij dit nog niet, omdat hij de juiste papieren hier niet voor heeft. Het is wel leuk als hij alles kan doen. Dan kun je nog meer afwisselen.

Herenbos Nieuw-Vennep

Natuurlijk was zijn route iets anders, maar tot nu toe is Leo erg tevreden over Herenbos. De intercedenten zijn erg vriendelijk. Ze belden van de week om mijn rekeningnummer om salaris over te maken. Dat moet altijd kunnen… Leo bedankt voor je tijd en wij hopen dat je nog maar jaren aan het werk kunt blijven in de groenvoorziening.

Wil jij weten wat jouw kansen zijn in het groen neem dan contact op met jouw Herenbosvestiging. Op de hoogte blijven van al het Herenbos nieuws volg ons op LinkedIn, Facebook of Instagram.

Vragen over re-integratievraagstukken? Benieuwd wat Herenbos kan betekenen voor uw medewerkers op het gebied van een re-integratietraject, tweede spoor, derde spoor of outplacement? Mail naar reintegratie@herenbos.nl of bel (072) 30 30 250.

 

Ook interessant

Vakantie-uren 2023

In deze periode krijgen wij vaak de vraag: Hoe kan ik mijn vakantie-uren in 2023 opnemen? Hieronder vind je de stappen die je moet ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Vakantiewerk in 2023

Ben jij klaar met school en zoek jij vakantiewerk in 2023? Schrijf je dan in bij Herenbos in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Nieuw-Vennep, ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Vakantie-uren 2022

In deze periode krijgen wij vaak de vraag: Hoe kan ik mijn vakantie-uren in 2022 opnemen? Hieronder vind je de stappen die je moet ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.