Nieuws | Uitzenden

Van bijstand naar bosmaaier

Herenbos heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot specialist op het gebied van de invulling van SROI trajecten. Een van de projecten die we al jaren uitvoeren is die met de gemeente Zoetermeer.

In dit project worden een tiental kandidaten in zes weken tijd opgeleid tot assistent groenvoorziener. Een van deze kandidaten is de Zoetermeerse Rolando Hoyer. We stelden hem een aantal vragen over zijn werk en het traject.

Hoe ben je bij Herenbos terecht gekomen?

“Via mijn bijstandsuitkering. Ik heb jaren in de schoonmaak gewerkt, altijd twee baantjes tegelijk. Via de gemeente kwam ik  toen in een traject met bloemen en planten terecht. Maar na een half jaar kreeg ik nog steeds geen volle werkweken. Tot overmaat van ramp brak ik toen ook nog mijn voet.

Ik ben echt iemand die graag hard werkt en niet stil kan zitten. De gemeente vroeg toen of ik groenvoorziener wilde worden. In het verleden heb ik al wel eens gewerkt als groenvoorziener, dat is me altijd goed bevallen. Ik wilde daar dus graag meer over leren. Dit was voor mij een nieuwe kans om fulltime aan de slag te gaan om zo ook mijn gezin te kunnen onderhouden.”

Wat vond je van het opleidingstraject?

“Ik wist niet zo goed wat ik ervan kon verwachten, maar ik vond het uiteindelijk erg leuk. Het fijne was dat het een combinatie was van leren en het geleerde ook gelijk in de praktijk brengen. We zijn ook aan de slag gegaan met plantenkennis wat ik erg leuk en interessant vond. Nu weet ik tenminste wat ik buiten tegenkom!

Inmiddels ben ik elke dag aan het bosmaaien met een collega. We hebben een eigen bosmaaiploeg. Dit was voor mij ook een van de leukste dingen om te leren. Ik ben de hele dag in beweging en zie ondertussen van alles. Dat is fijn voor de afwisseling.”

Hoe vond je de start bij van Schie Groen?

“Helemaal leuk. Ik mocht gelijk de eerste dagen mee met een stratenmaker. Dat had ik nog nooit gedaan, maar de klant waarvoor we het deden vond dat ik goed bezig was. Daarna heb ik ook nog even geschoffeld en tribunes geplaatst. Ik vind het erg leuk dat ik van alles mag en kan doen bij van Schie Groen. Nu ben ik alweer een tijdje aan het bosmaaien en dat bevalt erg goed.”

Wat hoop je voor de toekomst?

“Ik vind dit werk leuk. Ook bij het bedrijf waar ik werk heb ik het heel erg naar mijn zin. Ze hebben nog veel meer werkzaamheden die ik ook nog allemaal wil leren. Ik hoop verder dat ik nog heel erg lang mag blijven bij van Schie Groen.”

Ook interessant

Tegemoetkoming voor flexwerkers

22 juni was er goed nieuws over de tegemoetkoming voor flexwerkers: TOFA. Deze kan per direct worden aangevraagd.

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Van bus- naar veegwagenchauffeur

Als buschauffeur stuurde Wietze een grote machine door een drukke stad. Had contact met de passagiers en wist iedereen veilig thuis te ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Uitzenden

Vakantiewerk

Ben jij klaar met school en zoek jij binnenkort vakantiewerk? Schrijf je dan in bij Herenbos in Alkmaar, Almere, Arnhem, Nieuw-Vennep, ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.