Nieuws | Groen | Uitzenden

Vacatures voor groene banen nemen toe

Duurzaamheid en biodiversiteit wordt steeds belangrijker. Daarom neemt het aantal vacatures voor groene banen toe. Deze banen gaan klimaatverandering tegen.

Vacatures voor groene banen

Het aantal vacatures voor groene banen neemt toe. Dit blijkt uit een analyse van vacaturesite Indeed. Zij onderzochten hoeveel vacatureteksten op de website zijn opgesteld voor zogeheten groene banen. Echter het aantal werkzoekenden dat kiest voor een groene baan bleef gelijk. Hierdoor zijn groene banen kansrijk. Maar wat is nu een groene baan. Dit zijn vacatures met woorden als:

  • duurzaamheid
  • klimaatverandering
  • biodiversiteit
Misleiding

Werkgevers worden opgeroepen om niet te makkelijk te denken over het gebruik van dit soort termen in vacatureteksten. Er is een krappe arbeidsmarkt en het is mogelijk dat bedrijven deze termen gebruiken om werknemers te trekken. Bij Herenbos is dit niet het geval. Wanneer je werkt als medewerker groen of hovenier ben je veelal bezig met biodiversiteit. Ook omdat de gemeenten dit hoog in het vaandel hebben staan. Wij vinden het belangrijk dat de vacaturetekst overeenkomt met de daadwerkelijke inhoud van de functie.

Populariteit vacatures voor groene banen

De afgelopen jaren steeg het aantal zoekopdrachten naar groene banen met 33%. Echter twijfelen werkzoekenden om te wisselen van baan. Dit komt door de onzekerheid door het coronavirus. Bij Herenbos gingen de werkzaamheden in het groen gewoon door. Ook omdat de 1,5 meter in de buitenlucht goed te handhaven is. Wil je bijdragen aan een betere, groene wereld. Schrijf je dan in bij Herenbos.

Wie zijn wij?

Herenbos is gespecialiseerd in de groen- en hoveniersbranche. Wij zijn ook actief in onder andere de bouw, infra (grond-, weg- en waterbouw) en techniek. Naast uitzenden en re-integratie kun je bij Herenbos terecht voor werving en selectie, detacheren en opleidingen. Wij buigen ons ook over HR-vraagstukken en werken samen met onze opdrachtgevers op het gebied van onder andere social return on investments (SROI). Herenbos heeft tussen de 40 en 45 vaste medewerkers verdeeld over zeven vestigingen in Alkmaar, Almere, Arnhem, Nieuw-Vennep, Purmerend, Schagen en Zoetermeer.  Meer vacatures klik hier of volg ons op Facebook.

Bron: Indeed, 8 november 2021

 

Ook interessant

Vakantie-uren 2023

In deze periode krijgen wij vaak de vraag: Hoe kan ik mijn vakantie-uren in 2023 opnemen? Hieronder vind je de stappen die je moet ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Vakantiewerk in 2023

Ben jij klaar met school en zoek jij vakantiewerk in 2023? Schrijf je dan in bij Herenbos in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Nieuw-Vennep, ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Vakantie-uren 2022

In deze periode krijgen wij vaak de vraag: Hoe kan ik mijn vakantie-uren in 2022 opnemen? Hieronder vind je de stappen die je moet ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.