Nieuws

UWV werkfit-traject

Ploenjit werkte een aantal jaren bij een horecaonderneming in Amsterdam. Toen dit failliet ging en zij ernstige gezondheidsproblemen kreeg, belandde zij bij het UWV. Na een periode in de ziektewet vond haar casemanager bij het UWV dat het tijd was voor een UWV werkfit-traject. Herenbos re-integratie voerde dit traject uit.

UWV werkfit-traject

Bij een UWV werkfit-traject richt Herenbos re-integratie zich op het versterken van de werknemersvaardigheden, persoonlijke effectiviteit en het verkleinen van de afstand tot de arbeidsmarkt. Ook wordt er geleerd om te gaan met belemmeringen en beperkingen in het werk. Daarnaast wordt het zelfvertrouwen vergroot. Dit doen we door de sterke kanten, vaardigheden en capaciteiten van de betreffende werknemer in kaart te brengen.

Het verhaal van Ploenjit

Ploenjit kwam voor de liefde naar Nederland en heeft een aantal jaren gewerkt bij een horecaonderneming in Amsterdam. Toen deze onderneming failliet ging en zij kort daarna ernstige gezondheidsproblemen kreeg, zat het een behoorlijke periode tegen voor Ploenjit. Judith, haar re-integratiebegeleider, is samen met Ploenjit gaan kijken welke werkzaamheden ze leuk vindt. Waarin wil ze ontwikkelen en wat is haalbaar. Om haar kansen op betaald werk groter te maken gaat zij een taaltraining volgen. Ploenjit vertelt Judith dat ze graag mooie taarten, bonbons en gebakjes maakt. Ze laat Judith een aantal prachtige foto’s zien. Er wordt gekeken of ze iets in deze branche kunnen vinden.

Succesverhaal UWV werkfit-traject

Er is contact gezocht met Mastenbroek, een bekende banketbakker in Purmerend. Er volgt een kennismakingsgesprek. Hier gaan Ploenjit en Judith samen naar toe. Ze heeft een aantal zelfgemaakte taarten mee om te laten zien. Dit hielp want de week erop mag ze starten in een Werk Ervaring Plaats (WEP). 2 dagen per week werkt Ploenjit een ochtend. Wanneer Judith haar een week later bezoekt bij Mastenbroek, staat zij herfstbonbons te maken. Door de WEP kan zij haar Nederlandse taalvaardigheid oefenen en weer arbeidsritme opdoen. Daarnaast toetst zij haar belastbaarheid en kijkt wat zij aan kan.

Hoe verder…

Na dit bezoek volgen er meer. Ploenjit heeft het naar haar zin, maar via een vriendin heeft ze ook een andere werkervaringsplaats gevonden. Bij deze werkervaringsplaats is ook zicht op een betaalde baan. In Amsterdam kan ze aan de slag bij een groente- en delicatessenwinkel in Amsterdam. Judith zoekt contact met deze zaak en maakt na een gesprek met de eigenaar een nieuwe WEP overeenkomst. Dit natuurlijk na overleg met haar casemanager bij het UWV. Mastenbroek wordt op de hoogte gesteld en Ploenjit neemt daar afscheid. Vervolgens start ze bij de winkel in Amsterdam. Na 2 maanden heeft zij haar uren opgebouwd naar drie hele dagen per week waarna deze winkel haar een arbeidsovereenkomst aanbiedt. Het resultaat: Ploenjit heeft een nieuwe baan!

Wilt u op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Volg ons dan op LinkedIn. Wilt u meer informatie over het UWV werkfit traject of  het UWV naar werk traject neem dan contact op met ons hoofdkantoor in Alkmaar via (072) 30 30 250 of mail naar reintegratie@herenbos.nl.

Ook interessant

Via een tweede spoortraject weer terug in de zorg

Sam werkte als leerling verzorgende-IG. Helaas werd zij op 23 jarige leeftijd ziek. Na 1,5 jaar kwam zij bij Herenbos re-integratie ...

Lees meer >>

Nieuws

Tweede spoortraject bij Herenbos

Loes volgde een tweede spoortraject bij Herenbos via Herenbos. Haar hart ligt bij het werken met mensen en hulp bieden. Daardoor past ze ...

Lees meer >>

Nieuws | Re-integratie

AB Vakwerk verstevigt positie door overname Herenbos

AB Vakwerk heeft per 29 december 2023 branchegenoot Herenbos uit Schagen overgenomen. Met deze overname verstevigt AB Vakwerk haar ...

Lees meer >>

Nieuws

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.