Nieuws

Uitzendkracht uitgelicht: Kflit Kflimaryem

Kflit Kflimaryem werkt sinds maart 2019 bij Bunnik BV. Hij is door middel van een SROI project gestart, na een succesvolle stage van twee maanden is hij nu echt aan het werk. We waren benieuwd naar zijn verhaal, en hoe hij het SROI project ervaren heeft, en hebben hem op de klus opgezocht. Daarbij hebben we ook zijn uitvoerder Bert Tuitel gesproken.

Hoe ben je in Nederland gekomen?

“Ik ben in Eritrea geboren en woonde daar in een klein dorp, met mijn gezin onderhielden we geiten. In april 2014 ben ik naar Nederland gekomen, maar heb daarvoor een hele lange reis gemaakt door verschillende landen en ben uiteindelijk met de boot in Italië aangekomen. Daar heb ik samen met mijn broer in een vluchtelingenkamp gezeten, daarna zijn we via Frankrijk in Nederland gekomen. Ik heb 6 maanden in ACC Dronten gezeten, waarna ik in Zoetermeer ben gaan wonen. Ik heb een twee jarige inburgeringscursus gevolgd en een MBO1 opleiding, daar was ik ook voor geslaagd! In dezelfde periode heb ik vrijwilligerswerk gedaan bij een melkveehouderij, hierdoor kon ik het vak leren en kon ik mijn Nederlandse taal uitbreiden. ”

Hoe ben je bij Herenbos terecht gekomen?

“Ik ben via de gemeente Zoetermeer in contact gekomen met Herenbos. Dit was zodat ik kon kijken of ik mee wilde doen aan het Social Return On Investment project, dat wilde ik natuurlijk wel! Ik ben in maart 2019 gestart als medewerker groenvoorziening, eerst met een cursus en stage van twee maanden, nu ben ik bij Bunnik Groep BV aan het werk.”

Wat voor werk doe je?

“Als medewerker groenvoorziening ben ik voornamelijk aan het schoffelen, bladblazen, onkruid weghalen en prikken. Ik wil graag nog leren bosmaaien.”

Wat vind je het leukst aan je werk?

“Ik heb een heel leuk team waarin ik werk. Ook vind ik de afwisseling leuk en ben ik heel leergierig, ik wil alles aanpakken om beter te worden.”

Wat zou je graag nog willen in de toekomst?

“Ik wil graag nog meer kennis opdoen. Misschien wil ik ook nog wel een opleiding volgen in het groen.”

Ook hebben we Bert Tuitel gesproken. Hij is een uitvoerder bij Bunnik Groep en werkt nauw met Kflit samen.

Kan jij je voorstellen?

“Ik ben Bert Tuitel. Ik ben hoofd uitvoerder Zoetermeer bij Bunnik Groep. Gemeente Zoetermeer is onze klant. Ze doen integrale bestekken voor een deel van Zoetermeer, dus het bijhouden van de kloken, snoeiwerk, bomenonderhoud, bladblazen, rooien en het kleine straatwerk.”

Waarom doe je mee met het SROI project?

“Iedereen verdient een eerlijke kans. In het groen komen we ook werknemers te kort en er zijn kandidaten die zich ontwikkelen als pareltjes. Het is ook een goede investering om personeel op te leiden, het is een win-win situatie. Als er gemotiveerde kandidaten tussen zitten, dan is er een kans dat we de kandidaat ook zelf een contract aanbieden.”

Zijn er nog ontwikkelingen binnen Bunnik?

“Altijd! Begin dit jaar is Bunnik Groep uit Nieuwerburg overgenomen door de Biggelaar Groep. We hebben binnenkort een opening van het nieuwe pand in Alphen aan den Rijn. Door de overname realiseren ze een verdere groei van onze onderneming en vergroten wij ons werkterrein in de Randstad. De Bunnik Groep bestaat uit 4 onderdelen: Infra, Baggeren, Milieu en Groen en de bedrijfscultuur sluit naadloos aan bij die van de Biggelaar Groep.”

Ook interessant

Vakantie-uren 2024

In deze periode krijgen wij vaak de vraag: Hoe kan ik mijn vakantie-uren in 2024 opnemen? Hieronder vind je de stappen die je moet ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Herenbos ontvangt MVO Proud Partner schildje

Op 23 mei 2024 organiseerde het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord de bijeenkomst 'Ondernemen met je hart'. Herenbos is trots op ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Week van de teek 2024

Het seizoen van de teek is begonnen. Werk je in het groen? Dan heb je een verhoogd risico op een tekenbeet. Hierdoor heb je ook meer ...

Lees meer >>

Nieuws

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.