Nieuws | Groen | Opleiden

Uitreiking Herenbos certificaat

Werkervaring opdoen tijdens een stage? Je certificaat behalen en direct daarna een baan als medewerker groenvoorziening. Voor tien kandidaten is dit de uitkomst. Ze deden mee aan het leer-werk traject van Herenbos. Woensdag 23 juni ontvingen zij uit handen van wethouder Margreet van Driel (Werk en Inkomen) hun Herenbos certificaat.

Het Herenbos certificaat

Het initiatief voor het Herenbos certificaat is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Hoek Hoveniers, Herenbos en de gemeente Zoetermeer. De afgelopen jaren hebben we met elkaar mooie resultaten geboekt. Ruim 80% van de kandidaten heeft dankzij dit traject een baan gevonden.

Toekomst in het groen

Ieder voorjaar vindt het Social Return On Investment (SROI) traject Herenbos plaats. Tijdens dit zes-weekse traject volgen de deelnemers een praktische opleiding. De zes-weekse opleiding bestaat uit een stage bij een aannemer. Deze stage wordt afgewisseld met praktijkgerichte lessen. Zo halen de deelnemers een VCA en de certificaten Veilig werken langs de weg en Bosmaaien. Vervolgens gaan ze daarna -betaald- aan de slag als medewerker groenvoorziening.

Opleiding en begeleiding

Aan het SROI traject in 2021 doen verschillende groenaannemers uit de regio mee. Deze editie waren dit: Hoek Hoveniers, M. van der Spek Hoveniers, GKB, Megron, Engelsman Hoveniers, De Wit groenvoorziening en van der Heijden Hoveniers. Zij bieden allen één of meerdere stageplaatsen aan. Herenbos verzorgt de opleiding en begeleiding. Ook biedt Herenbos de deelnemers na het goed afronden van de opleiding een betaalde baan aan. Dit jaar hebben 10 kandidaten dit traject goed doorlopen. Zij hebben een arbeidscontract van een half jaar ontvangen met uitzicht op verlenging.

Interesse in het Herenbos certificaat

Wil jij ook werken in het groen en een Herenbos certificaat behalen? Neem dan contact op met onze vestiging in Zoetermeer. Je kunt dit doen door te mailen naar zoetermeer@herenbos.nl of bel (079) 3162 401. Heb jij één of meerdere stageplaatsen beschikbaar? Wil jij een kandidaat de mogelijkheid bieden om aan de slag te gaan als medewerker groenvoorziening? Neem ook dan contact op met één van onze vestigingen.

Bron: https://www.streekbladzoetermeer.nl/nieuws/algemeen/1086159/uitreiking-herenbos-certificaten

Ook interessant

Nieuwkomers in het Groen

Ben je nieuw in Nederland en wil je graag aan de slag als assistent hovenier? Bent u een gemeente en op zoek naar een leerwerktraject ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Opleiden

Deelneemster VHG assistent hovenier Sera

Afgelopen editie volgde Sera de opleiding van de VHG assistent hovenier. Momenteel is zij via Herenbos in dienst bij Ernst Baas ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Opleiden

Diplomering VHG brancheopleiding

Onze examenkandidaten van de VHG brancheopleiding ontvingen afgelopen dinsdag hun getuigschrift. Ondanks corona was het mogelijk om met ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Opleiden

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.