Nieuws

Tweede kwartaalrapportage van Greenport GroenStart

De tweede kwartaalrapportage van Greenport GroenStart is een feit. Projecleiders Sven en Martijn, kijken terug op een roerige tijd. Beide hebben bewondering voor de veerkracht van GroenStart.

GroenStart tijdens de coronacrisis

Ineens stond door corona de wereld stil en lagen de scholen plat. Niemand kon zich hierop voorbereiden. GroenStart moest zich aanpassen aan de nieuwe omstandigheden. Een digitale leeromgeving was een wens die nu met spoed werd uitgevoerd (onderwijs). Online vergaderen was wennen (voor iedereen) en de werkgevers hadden ineens te maken met zeer beperkende coronaregels, met name voor het vervoer (bedrijfsleven). Voor Greenport GroenStart was het heel intensief om de studenten digitaal bij de les te houden. Maar door ieders inzet zijn alle GroenStarters geslaagd en hebben hun pad na de zomervakantie uitgestippeld. Lees ook: Wederom 100% score voor GroenStart met nieuwkomers.

Het netwerk is oersterk

Alle partners zijn direct aan de slag gegaan.  Er was veel creativiteit en inzet nodig. Lestijden werden aangepast, instructies moesten digitaal extra duidelijk worden overgebracht en er werden laptops uitgeleend aan de GroenStarters. Zonder camera en microfoon konden de digitale lessen niet worden gevolgd. Zo ging het werk voor de GroenStarters door, maar wel met aanpassingen, zowel in werkdagen en -tijden. Alles binnen de RIVM richtlijnen. Het vervoer was een probleem, aangezien er maar twee personen in een bedrijfsbus mochten. Toch hebben 10 nieuwkomers hun banen behouden. Hiervoor verdient Yvonne van Herenbos een dikke pluim.

Banen en intakes regelen

Na de eerste schrik van een economische lockdown is het zaak om met creativiteit naar nieuwe wegen te zoeken. Yvonne Haisma van het sociale loket van Herenbos had al voor tien nieuwkomers-GroenStarters een baan geregeld maar ze konden niet aan de slag.

Yvonne: “De bedrijven in de groenvoorziening waren niet gesloten, maar konden even geen tijd vrijmaken om de nieuwkomers-GroenStarters te begeleiden. De extra tijd die daarvoor nodig is, moest worden besteed aan het verzinnen van oplossingen voor de opgelegde coronamaatregelen. Gelukkig heb ik de banen wel voor hen kunnen behouden. Ook hebben we een beperkt aantal intakegesprekken via videobellen kunnen voeren. Met sommige kandidaat GroenStarters hebben we dichtbij hun huis ergens buiten afgesproken om kennis te maken, omdat het reizen met het OV beperkt was. Nu kunnen we de intakes weer op kantoor houden.”

GroenStart het tweede kwartaal

GroenStart is actief in de regio’s Kop van Noord-Holland, West-Friesland en Alkmaar. De top 4 van banen bestaat uit: 1 groenvoorziening, 2 plantenteelt, 3 loonwerk en 4 groene detailhandel. We kunnen ondanks corona spreken van een succesvol tweede kwartaal:

  • 257 intakes
  • 109 voorschakelen
  • 114 mensen in opleiding
  • 109 mensen begeleid naar werk
  • 32 GroenStarters zijn geslaagd voor een opleiding
Kwartaalverslag

In het kwartaalverslag verder interviews met de docenten Jessica Doorson, Leontien van der Veen, Yke Posthumus, Leander Nottrot en Arjen Schenk. Daarnaast interviews met werkgevers Maikel Meskers (Groen/maat bedrijfsgroen), Kees Groot (Progroen & milieu), Eveline Vogelsang (De Noorderhoeve) en Yvonne Haisma (Herenbos). Ook komt GroenStarter Roxanne Visser aan het woord.  Het hele kwartaalverslag lezen… Dat kan hier.

bron: https://www.greenportnhn.nl/nieuws/kwartaalrapportage-groenstart-uit

 

Ook interessant

Tweede spoortraject bij Herenbos

Loes volgde een tweede spoortraject bij Herenbos via Herenbos. Haar hart ligt bij het werken met mensen en hulp bieden. Daardoor past ze ...

Lees meer >>

Nieuws | Re-integratie

AB Vakwerk verstevigt positie door overname Herenbos

AB Vakwerk heeft per 29 december 2023 branchegenoot Herenbos uit Schagen overgenomen. Met deze overname verstevigt AB Vakwerk haar ...

Lees meer >>

Nieuws

Kansberoepen bouwsector

In de wereld van de bouwsector zijn er tal van kansberoepen die niet alleen een stabiele loopbaan bieden, maar ook veel groeipotentieel ...

Lees meer >>

Nieuws | Bouw

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.