Nieuws | Uitzenden

Terug aan het werk!

Voor de meesten zit de vakantie er al weer op. Na een paar weken optimaal relaxen kan het voor sommige een aardige overgang zijn om weer aan het werk te gaan. Heb jij hier ook last van? Misschien dat de volgende tips je kunnen helpen.

Nut(teloos)

Het is heerlijk om op vakantie te gaan en het gaat altijd weer veel te snel voorbij. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat we er zoveel van genieten. Je weet dat het maar een tijdelijke situatie is, dus ga je er optimaal van genieten. Heerlijk niks toen, lekker luieren, even nergens druk om hoeven maken. Maar hoe langer je niets doet, hoe saaier het uiteindelijk gaat worden. Besef je dat je juist door je werk zo kan genieten van je vakantie. Ook al wens je tijdens je vakantie dat deze eindeloos zal duren, in werkelijkheid zal je er snel beu van zijn. Lekker weer aan het werk, dus!

Plan je volgende trip

Een manier om van je einde-vakantie-dip af te komen, is om alvast vooruit te kijken naar het volgende tripje. Zelfs als je deze nog niet gelijk kan boeken. Verdiep je in de verschillende bestemmingen die je graag zou willen bezoeken en fantaseer over de vakantie die je daar zou willen meemaken. Met die voorpret ga je vast weer vol energie aan het werk.

Houd het vakantiegevoel vast

Alle leuke dingen die je op vakantie deed, hoeven natuurlijk niet gelijk te eindigen als je weer aan het werk gaat. Vond je het heerlijk om tijdens je vakantie te wandelen, te lezen, veel bij vrienden of familie langs te gaan? Blijf dat dan vooral doen, ook na je vakantie. De stap wordt dan ineens veel kleiner om weer aan het werk te gaan.

Accepteer dat je weer aan het werk moet

Deze tip is een gevalletje van: man up! Het is nou eenmaal niet anders en je zal er toch echt aan moeten geloven dat je geweldige vakantie voorbij is. Terug naar de realiteit. Stroop je mouwen op en ga er gewoon weer voor.

Ook interessant

Herenbos aanwezig op de banencarrousel in Almere

Op donderdag 14 november 2019 organiseren de gemeente en het UWV de banencarrousel Flevoland Werkt! Een evenement waar enthousiaste ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Werkzaamheden als hovenier, geen enkele dag is hetzelfde.

Wat Jan (59) het leukste vindt aan zijn baan is dat geen enkele dag hetzelfde is. Zijn werkzaamheden als hovenier bij Hoveniersbedrijf ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Herenbos aanwezig op de banenmarkt van Alkmaar

Op 1 oktober 2019 organiseren WSP-NBHN en Kracht on Tour een grote banenmarkt in het hoofdgebouw van het AFAS-Stadion in Alkmaar. Het ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.