Nieuws | Uitzenden

Tegemoetkoming voor flexwerkers

22 juni was er goed nieuws over de tegemoetkoming voor flexwerkers: TOFA. Deze kan per direct worden aangevraagd.

TOFA: Tegemoetkoming voor flexwerkers

Vanaf 22 juni is het aanvraagformulier voor de tegemoetkoming voor flexwerkers (TOFA) beschikbaar. TOFA staat voor Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten. Deze regeling is bestemd voor flexwerkers die door de coronacrisis hun inkomsten (grotendeels) zijn kwijtgeraakt. De ABU heeft hier de afgelopen maanden voor gestreden. De TOFA is een eenmalig bedrag bovenop het inkomen. Daarnaast is de regeling voor de maanden maart, april en mei 2020. Wil je de TOFA aanvragen? Dan kan dit tot en met 12 juli 2020.

Voorwaarden tegemoetkoming voor flexwerkers

Natuurlijk zijn er een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen. Wil je recht hebben op de tegemoetkoming voor flexwerkers. De belangrijkste zijn.

  • Je krijgt geen uitkering of andere tegemoetkoming in je kosten.
  • In februari heb je minimaal € 400,- verdiend
  • Je verdiende in april minder dan de helft van het loon in februari.
  • Het sv-loon van april man niet hoger zijn dan € 550,-
  • Je was op 1 april 2020 minimaal 18 jaar oud en had nog niet de AOW-leeftijd bereikt.
  • Het sv-loon van maart was minimaal € 1,-
  • Door verlies van inkomsten door de coronacrisis heb je de TOFA nodig voor kosten voor levensonderhoud.
TOFA aanvragen

Voldoe je aan alle voorwaarden. Dan kun je de tegemoetkoming aanvragen met het formulier ‘Aanvragen tegemoetkoming TOFA’ Via de beslisboom kom je bij dit formulier. Bij het invullen heb je je DigiD, rekeningnummer, telefoonnummer en e-mailadres nodig. Je hebt tot zondag 12 juli 2020 om je aanvraag in te dienen. Nadat het UWV uw aanvraag heeft ontvangen, bekijken zij of je voldoet aan alle voorwaarden. Zo kijken ze onder andere naar gegevens over het inkomen, zoals deze bij de belastingdienst bekend zijn.

Betaling tegemoetkoming flexwerkers

Als je de tegemoetkoming TOFA hebt aangevraagd, streeft het UWV ernaar om binnen 4 weken een beslissing te sturen. Als daarin staat dat je tegemoetkoming krijgt betalen zij dit binnen 10 kalenderdagen. Daarna duurt het meestal nog 3 werkdagen voordat het bedrag daadwerkelijk op je rekening staat.

Vragen tegemoetkoming flexwerkers

Overige veel gestelde vragen over de TOFA vind je hier. Natuurlijk kun je ook contact opnemen met jouw Herenbosvestiging. Waarschijnlijk kunnen zij je snel aan een andere baan helpen. Bekijk anders eens onze openstaande vacatures. We helpen je graag!

 

 

Bron: https://www.uwv.nl/particulieren/overige-onderwerpen/tofa/

Ook interessant

Vakantie-uren 2023

In deze periode krijgen wij vaak de vraag: Hoe kan ik mijn vakantie-uren in 2023 opnemen? Hieronder vind je de stappen die je moet ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Vakantiewerk in 2023

Ben jij klaar met school en zoek jij vakantiewerk in 2023? Schrijf je dan in bij Herenbos in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Nieuw-Vennep, ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Vakantie-uren 2022

In deze periode krijgen wij vaak de vraag: Hoe kan ik mijn vakantie-uren in 2022 opnemen? Hieronder vind je de stappen die je moet ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.