Nieuws | Groen | Opleiden

Succesvolle overname door Gemeente Hoorn

Afgelopen week was het voor Lars (24) dubbel feest op 1 april 2021 is hij overgenomen door de gemeente Hoorn. Daarnaast komt zijn vrouw uit Rusland naar Nederland. Wij spraken hem over Herenbos, TRI groei in groen en zijn werkzaamheden.

Werkzaamheden gemeente Hoorn

Het leukst aan zijn werkzaamheden bij de gemeente Hoorn vindt Lars het contact met mensen. Het beantwoorden van vragen van bewoners. Zijn er nieuwe perken geplaatst dan verteld hij wat er in komt. Welke bloemen er in komen en welke insecten het aantrekt. Ook het contact met zijn collega’s is fijn. Hij merkt dat mensen het waarderen als ze meer uitleg krijgen dat zijn de leuke dingen van het aanplanten.

Ploeg binnenstad

Lars zit in de ploeg binnenstad van de gemeente Hoorn. Hij heeft hierdoor vooral reinigingswerkzaamheden, maar gelukkig staat er ook veel groen. Daar doet hij het onderhoud door te schoffelen en hagen te scheren. Grotere projecten worden door de gemeente uitbesteed. Dat vindt hij jammer maar, ook wel logisch. De gemeente heeft er de materialen niet voor om grote klussen op korte termijn op te lossen. Samen met zijn collega’s zorgt Lars er voor dat de binnenstad op meerdere terreinen op A-kwaliteit blijft. (A-kwaliteit is een term die binnen de gemeenten wordt gebruikt om bepaalde normeringen vast te leggen red.)

 Keuze voor het groen

Als gemotiveerde, hardwerkende en enthousiaste jongen besluit Lars de horeca in te gaan. Toch was dit niet wat hij zocht. Als kleine jongen liep hij altijd al door de bosjes, computers waren niets voor hem. Hij had hoveniersbloed en als hobby bonsaiboompjes. Hij begon dingen op te zoeken, leerde Latijnse namen en veel verschillende soorten te herkennen. Hij bezocht de open dag van het Clusius College in Alkmaar en sprak daar met Denise van Herenbos. Zij vertelde heel enthousiast over TRI groei in groen en dit sloot aan bij zijn interesses.

TRI groei in groen

“Via TRI groei in groen volgde ik de opleiding Tuin, park en landschap. Deze niveau 2 opleiding vond ik erg interessant. Een voordeel van TRI is dat zij een stageplek voor je regelen. En de opleiding sluit heel goed aan bij het hoveniersvak, maar heeft ook raakvlakken met de teelt. Met deze brede opleiding kun je alle kanten op. Daarna kun je je nog verder specialiseren.” Lars leert liever in de praktijk. Hij wil zich nog verder ontwikkelen, maar vooral door te doen. Daarom koos hij ook voor een BBL-opleiding. Hij hoopt nog trekker te leren rijden en zijn BE rijbewijs te halen. Ook wil hij zijn machinekennis vergroten.

Over Herenbos

“Herenbos is een topbedrijf. Het personeel is vriendelijk en je krijgt altijd terugkoppeling. Gaat er wel eens iets mis, dan wordt dat heel snel opgelost. Ze zijn er als de kippen bij. Dat doen ze heel goed. Maar wat ik het belangrijkste vind? Dat er altijd naar je geluisterd word. Ook over je persoonlijke verhaal.” Hij wil graag Raymar bedanken voor de inzet die hij heeft getoond voor Lars.

Overname gemeente Hoorn

Na 3 jaar voor Herenbos te hebben gewerkt en een studie te hebben afgerond gaat Lars per 1 april in dienst bij de gemeente Hoorn. Namens de collega’s van Herenbos Schagen wensen we Lars heel veel succes bij zijn verdere carrière in het groen bij de gemeente Hoorn.

Wil jij weten welke mogelijkheden Herenbos biedt? Kijk dan bij vacatures. Wil je op de hoogte blijven van alles dat er speelt volg ons dan op Facebook en/of instagram.

Ook interessant

Nieuwkomers in het Groen

Ben je nieuw in Nederland en wil je graag aan de slag als assistent hovenier? Bent u een gemeente en op zoek naar een leerwerktraject ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Opleiden

Deelneemster VHG assistent hovenier Sera

Afgelopen editie volgde Sera de opleiding van de VHG assistent hovenier. Momenteel is zij via Herenbos in dienst bij Ernst Baas ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Opleiden

Diplomering VHG brancheopleiding

Onze examenkandidaten van de VHG brancheopleiding ontvingen afgelopen dinsdag hun getuigschrift. Ondanks corona was het mogelijk om met ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Opleiden

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.