Nieuws | Groen | Uitzenden

SROI project werpt zijn vruchten af 

Herenbos werkt samen met diverse gemeentes en opdrachtgevers in SROI (social return on investments) projecten waarmee mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden begeleid naar een baan. Lees meer over het succesverhaal van één van onze uitzendkrachten en kom erachter dat: SROI project werpt zijn vruchten af.

In heel Zoetermeer vind je mensen die goed werk doen: ze ruimen op en onderhouden het groen. De buurt kent hen van gezicht, maar wie is die bekende onbekende? In Meerzicht is Ton Degger een man die opvalt. De ene keer zie je hem bezig bij je in de straat en de andere keer kom je hem tegen als je voor een boodschapje naar het winkelcentrum gaat.

Ton is bijna 64 jaar en heeft al een heel werk verleden achter de rug. Zo begon hij in 1972 in de bouw (infrastructuur; kabels, gas, bij HABO in Den Haag). Helaas ging dit bedrijf failliet en de afdeling infra werd overgenomen door NBN en daarna nog eens door BAM. Ton werkte daar 35 jaar met plezier totdat er een reorganisatie werd aangekondigd en hij samen met 50 andere collega’s werd ontslagen.

Ton is nu hulphovenier in Meerzicht. Hij werkt al weer een tijdje in opdracht van uitzendbureau Herenbos voor hoveniersbedrijf Hoek Hoveniers. Hij begon met schoffelwerkzaamheden, maar dat is best zwaar en intensief werk voor iemand van zijn leeftijd. Sinds 2016 verzamelt hij zwerfafval. Het valt Ton op dat er rond het winkelcentrum lang niet zo veel vuil ligt vergeleken met om en bij de flats. “Vooral op de parkeerplaatsen lijkt het er op dat men eerst de auto leegt voor vertrek”, aldus Ton. Hij doet zijn werk met veel plezier en mag dit blijven doen tot aan zijn pensioen.

Hoek Hoveniers
Junior projectleider Marcel v/d Ende van Hoek Hoveniers is blij met mensen zoals Ton: “Ton is een man die al veel werkervaring heeft en dreigde door zijn leeftijd niet meer aan het werk te komen. We zijn blij dat hij het bij ons zo naar zijn zin heeft!”
Hoek Hoveniers werkt samen met de gemeente Zoetermeer en uitzendbureau Herenbos, zo leiden ze mensen op en begeleiden ze. Met mensen die al lang werkeloos zijn en een afstand tot de arbeidsmarkt hebben wordt gewerkt naar een vaste baan binnen de groenvoorziening.


(bron: www.zoetermeeractief.nl

 

 

Ook interessant

Binnen een jaar in dienst bij Donker Groen

Melvin (24) startte eind maart 2020 bij Donker Groen in de groenvoorziening. Naast zijn hobby’s darten en biljarten houdt hij graag de ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Uitzenden

WW uitkering aanvragen: Hoe doe je dat?

Word je binnenkort werkloos? Houden de werkzaamheden op bij de opdrachtgever? Dan proberen wij natuurlijk ander werk voor je te vinden. ...

Lees meer >>

Nieuws | Overig | Uitzenden

Binder Groenprojecten 85 jaar innovatie in het groen

85 jaar Binder Groenprojecten, een innovatief familiebedrijf met een boeiende historie. Vorig jaar werd Binder onderdeel van de Enk ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Uitzenden

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.