Nieuws | Groen

Speeddates van GroenStart op Project De Nollen

Maakt het uit wat je buiten doet? Of is het belangrijker wat buiten doet met jou? Onder dit motto hebben donderdag ruim dertig werkzoekenden uit de Kopgemeenten de kans gekregen om hun antwoord op deze vragen te ontdekken. Dat deden ze tijdens Speeddates van GroenStart op Project De Nollen te Den Helder.

Tijdens deze speeddates van GroenStart spraken de deelnemers met ondernemers en ontdekken ze kort wat werken in het groen voor hen kan betekenen. Aanwezige bedrijven waren Loon- en aannemingsbedrijf Van Bodegom, KZ Aanneming & Groenvoorziening, ProGroen & Milieu en Donkergroen. Ongeveer de helft van het aantal deelnemers heeft vervolgafspraken ingepland met bedrijven.

Het is de tweede keer dat we deze speeddates organiseren. Vorig jaar is daarna een aantal mensen direct aan het werk gegaan. Een deel is weer op de arbeidsmarkt beland via een zogeheten voorschakeltraject. Tijdens het voorschakelen bereiden mensen zich voor op hun baan; bijvoorbeeld met vaardigheden als het wennen aan een werkritme, op tijd komen en hun lunch meenemen. De werkzoekenden die dit keer waren uitgenodigd zijn bijstandsgerechtigden en mensen met een UWV uitkering.

Over GroenStart

GroenStart is er voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken op weg naar deelname op de arbeidsmarkt in de groene en agrarische sector. In een GroenStart-traject wordt de expertise van werkgevers, opleiders, begeleiders, uitzendorganisaties en gemeenten gecombineerd. Dat maakt het tot een unieke formule. Deelnemers worden arbeidsfit, leerfit en diplomafit. Dat heeft een positieve uitwerking op hun eigenwaarde, loonwaarde en marktwaarde. GroenStart trajecten bestaan uit voorschakelen, opleiden en begeleiden naar werk in de agrarische of groene sectoren van Noord-Holland Noord.

De uitzendorganisaties Herenbos en AB Vakwerk werken in GroenStart nauw samen met het Clusius College. Bedrijven uit de groensector zijn aangesloten omdat zij openstaande vacatures hebben en daarbij de ruimte hebben om met mensen te werken die wat extra begeleiding nodig hebben.

De Kop Werkt!

GroenStart is één van de agriprojecten van Match2020, onderdeel van het regionaal stimuleringsprogramma De Kop Werkt! van de vier gemeenten in de Noordkop en de provincie Noord-Holland. Match2020 zet zich in om de aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren. Met GroenStart en de speeddates voor werkzoekenden in de Kopgemeenten, wordt hieraan onder andere invulling gegeven.

Meer weten?

Kijk op onze website bij Greenport GroenStart of neem contact op met Yvonne Haisma of Nicole Litjens van onze vestiging in Schagen via 0224-290190.

 

bron: www.greenportnhn.nl

 

Ook interessant

Vakantiewerk in 2024

Ben jij klaar met school en zoek jij vakantiewerk in 2024? Schrijf je dan in bij Herenbos in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Nieuw-Vennep, ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Vakantie-uren 2024

In deze periode krijgen wij vaak de vraag: Hoe kan ik mijn vakantie-uren in 2024 opnemen? Hieronder vind je de stappen die je moet ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Herenbos ontvangt MVO Proud Partner schildje

Op 23 mei 2024 organiseerde het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord de bijeenkomst 'Ondernemen met je hart'. Herenbos is trots op ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.