Nieuws

September sollicitatietips: Het CV

Op zoek naar werk? Dan heb je een cv nodig. Maar wat is een cv eigenlijk? Een cv is eigenlijk een opsomming van je werkervaring en diploma's. Voeg daar wat persoonlijk informatie aan toe zoals hobby's en skills en je hebt een cv. Voordat een recruiter je sollicitatiebrief leest, werpt hij/zij vaak een snelle blik op je cv. Maar hoe zorg je dat jouw cv er uit springt? Deze week komt Herenbos met sollicitatietips om je cv zo goed mogelijk samen te stellen.

Wat moet er in een cv?
  • contactgegevens
  • omschrijving over jezelf
  • werkervaring
  • opleidingen
  • kennis en vaardigheden
  • foto?
Sollicitatietips cv #1 Gebruik een representatief emailadres

Gebruik voor je sollicitaties 1 emailadres. Bij voorkeur gebruik je je privémail. Adressen als super-cool-dude@gmail.com of annanasje16@hotmail.com zijn niet zo professioneel. En zorg ervoor dat je de sollicitatie ook verstuurd vanaf het mailadres dat je hebt staan in je cv.

Sollicitatietips cv #2 Maak een basis-cv en pas deze aan op de functie waarop je solliciteert

Je cv voor elke sollicitatie aanpassen klinkt als veel werk. Gelukkig hoeft dit niet zo te zijn. Het basis-cv is de meest uitgebreide versie. Deze is alleen bedoeld voor eigen gebruik. Je noteert in je basis-cv je verantwoordelijkheden en prestaties. Daarnaast vermeld je je belangrijkste taken, opgedane vaardigheden en gevolgde cursussen. Is er een vacature die je aanspreekt? Dan hoef je alleen de niet relevante informatie uit je cv te halen. Daarna is je cv klaar om te versturen.

Sollicitatietips cv #3 Zet je naam bovenaan je cv

Je start je cv met je contactgegevens. Zet je naam bovenaan dan vinden ze jouw cv snel op de stapel. Doe het vermelden van je contactgegevens trouwens niet op de automatische piloot. Dit is namelijk de alinea waar je al het verschil kunt maken. Heb jij je rijbewijs. Zet het er bij. Heb je een eigen website of een portfolio dat aansluit bij jouw droombaan. Vermeld het!

Sollicitatietips cv #4 Maak je cv niet langer dan 2 pagina’s

Je cv hoort kort en bondig te zijn. Natuurlijk mag je basis-cv langer zijn. Je zal dan moeten schrappen. Zet de belangrijkste informatie voor de functie er in. De rest is overbodig en leidt af van het hoofddoel.

Sollicitatietips cv #5 Laat je cv door iemand checken

Je hebt drie keer je cv doorgelezen en je denkt dat hij foutloos is. Maar is dat wel zo. Laat iemand anders er met een frisse blik naar kijken. Diegene vindt vaak de foutjes die jij niet meer zag, omdat je er zo intensief mee bezig bent geweest.

Sollicitatietips cv #6 Een foto op je cv

Wij zeggen een foto op je cv is doen. Gewoon een simpele portretfoto gemaakt met daglicht waarbij je recht in de camera kijkt en glimlacht is altijd goed. Jij onthoudt iemand ook beter als je er een gezicht bij hebt toch? Extra tip: gebruik niet te veel filters bij het sollicitatiegesprek wil je wel lijken op de foto natuurlijk ;-).

Sollicitatietips cv #7 Sla je cv op als PDF

Is je cv helemaal naar wens? Sla hem dan op als PDF bestand. Zo kan er door een recruiter niet per ongeluk iets wegvallen. Ook kan er niets verspringen in je opmaak.

Dit waren alle sollicitatietips cv, volgende week vind je 7 tips over je sollicitatiebrief op onze website. Heb je vragen stel ze dan via onze chat of mail naar jouw Herenbos-vestiging. Volg ons op Facebook en Instagram en zie de sollicitatietip van de dag.

 

 

Ook interessant

Vakantie-uren 2024

In deze periode krijgen wij vaak de vraag: Hoe kan ik mijn vakantie-uren in 2024 opnemen? Hieronder vind je de stappen die je moet ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Herenbos ontvangt MVO Proud Partner schildje

Op 23 mei 2024 organiseerde het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord de bijeenkomst 'Ondernemen met je hart'. Herenbos is trots op ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Week van de teek 2024

Het seizoen van de teek is begonnen. Werk je in het groen? Dan heb je een verhoogd risico op een tekenbeet. Hierdoor heb je ook meer ...

Lees meer >>

Nieuws

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.