Nieuws

Re-integratie: Stappen zetten

Jan-Willem volgde bij ons een tweede spoortraject. Hij wist niet goed wat hij kon verwachten van zijn re-integratie. Na zijn traject ontvingen wij van hem zijn succesverhaal.

Re-integratie, wat moest ik verwachten?

“Van mijn re-integratie wist ik in eerste instantie niet wat ik moest verwachten. Een re-integratieadviseur, was dat niet veel meer dan een verplicht nummertje vanuit de verzekering? Een persoon die humt, knikt, je laat praten en dan komt de bevestiging dat het allemaal de goede kant op gaat? Bij mij ging dat helemaal anders. Ik ben dan ook blij dat Herenbos re-integratie maatwerk toepast. Tijdens mijn hersteltraject bij het ziekenhuis hielden we telefonisch contact. Dat was fijn en oke. Samena liep met me mee, maar het ging echt stapje voor stapje.”

Na het hersteltraject

“Na mijn hersteltraject lag de focus op herstel in mijn oude functie als bedrijfsleider bij een productiebedrijf. Mijn werkgever wilde dat ik ook een tweede spoortraject bewandelde. En zo geschiedde. Stap voor stap ging de focus door op het vinden van werk. Testen werden er door mij gemaakt. De uitslag hiervan was voor mij herkenbaar. Mooi om dit bevestigd te zien. Ik ben een sociaal, ondernemend en artistiek type. We keken welke functies hierbij aansluiten en dit was verrassend.”

Gesprekken tijdens de re-integratie

“In de gesprekken met Samena werd ik getriggerd. Het waren fijne, open gesprekken. Vervolgens ging ik op sollicitatietour. De sollicitaties gingen de deur uit, naar bedrijven en instanties waar ik normaal nooit zou solliciteren. Formele contactmomenten werden steeds meer afgewisseld met spontane, informele, snelle belletjes en appjes. Er kwam reactie uit een voor mij onverwachte hoek, de overheid. Waar mijn re-integratietraject eerst stapje voor stapje ging en later stap voor stap. Was ik opeens aan het verspringen. Ik sprong in het diepe. Ik had veel aan de praktische tips en tricks van Samena. Zo ook vlak voor het gesprek. Waar moet ik op letten? Wat kan ik wel en wat kan ik beter niet zeggen? Ik kreeg van haar eerlijke, open, persoonlijk en enthousiaste feedback. Mijn focus lag op terugkeer, maar Samena heeft me verder laten kijken.”

Mijn succesverhaal

“Door het tweede spoortraject is er uit een donkere periode uit mijn leven iets moois ontstaan. Samena knikte niet alleen en liet mij niet maar praten. Ze stimuleerde mij om verder te kijken en de stap te durven zetten. Dus sprong ik in de diepte. Maar een hele mooie diepte. Vanaf 1 januari 2023 start ik bij de omgevingsdienst Haaglanden. Ik heb zin om dit pad verder te bewandelen in een voor mij nieuwe wereld en te leren. Ondertussen verwonder ik mij hoe mooi dat allemaal kan zijn. Samena, Bedankt dat je je hebt aangepast aan mijn wandelsnelheid.”

 Herenbos re-integratie

Wilt u weten wat Herenbos voor u of uw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op met ons hoofdkantoor door te bellen met (072) 30 30 250 of stuur een mail naar reintegratie@herenbos.nl. Benieuwd naar onze diensten? U vindt ze hier. Op de hoogte blijven van onze succesverhalen en ander nieuws op het gebied van re-integratie? Volg ons dan op LinkedIn.

 

Ook interessant

Week van de teek 2024

Het seizoen van de teek is begonnen. Werk je in het groen? Dan heb je een verhoogd risico op een tekenbeet. Hierdoor heb je ook meer ...

Lees meer >>

Nieuws

Via een tweede spoortraject weer terug in de zorg

Sam werkte als leerling verzorgende-IG. Helaas werd zij op 23 jarige leeftijd ziek. Na 1,5 jaar kwam zij bij Herenbos re-integratie ...

Lees meer >>

Nieuws

Tweede spoortraject bij Herenbos

Loes volgde een tweede spoortraject bij Herenbos via Herenbos. Haar hart ligt bij het werken met mensen en hulp bieden. Daardoor past ze ...

Lees meer >>

Nieuws | Re-integratie

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.