Nieuws | Groen | Opleiden

Planten excursie VHG brancheopleiding

Onze leerlingen van de VHG brancheopleiding volgden op 12 oktober een planten excursie bij vaste plantenkwekerij Griffioen in Boskoop. Een leerzame dag waar ze de plantenkennis konden vergroten.

Planten excursie vaste planten

Tijdens de planten excursie bezochten ze vaste plantenkwekerij Griffioen in Boskoop. Het bedrijf kweekt meer dan 800 soorten planten en produceert per jaar meer dan 7.000.000 exemplaren. De leerlingen namen een kijkje in de kassen en testen direct de plantenkennis. Ook werd er een bezoek gebracht aan de afdeling verpakken en planten in P11 potten.

Plantenkwekerij Griffioen

Plantenkwekerij Griffioen is een gecertificeerd bedrijf. Zij zijn Planet Proof en daardoor werken ze met speciaal gerecycled plastic. Na het bezoek aan bovenstaande afdelingen gingen ze de kassen in. Er werden details verteld over hoeveel en welke soorten ze kweken. Natuurlijk kwam ook aan bod hoe dit gedaan wordt. Bijzonder is dat al het water dat hiervoor gebruikt wordt, wordt hergebruikt.

Docenten planten excursie

Docent van Lentiz, Floor, had een opdracht voorbereid waarbij de leerlingen aan de hand van een namenlijst de bijbehorende plant moesten vinden. Het was niet makkelijk, maar al snel waren er meerdere matches. Deze opdracht was een voorbereiding op een toets waarbij de leerlingen de Latijnse namen moeten kennen van de plantensoorten.

Green to Colour

Na de rondleiding stond er voor iedereen een lekkere kom pompoensoep klaar. Vervolgens werd er verteld hoe vaste planten in de openbare ruimte voordeel kunnen bieden. Op veel plaatsen wordt nu gras of/en heesters gebruikt. Dit zorgt voor veel onkruid. Green to Colour zet zich in om kleurrijkere percelen te creëren. Naast dat het er mooier uit ziet, vergt het minder onderhoud door het gebruik van P11 potten. Onkruid heeft minder grip op de planten. De vaste planten dienen aan 21 voorwaarden te voldoen om te worden opgenomen in het assortiment van Green to Colour. Zij zorgen voor een prachtig winterbeeld en meer diversiteit binnen de openbare ruimte.

Over de plantenexcursie

Onze leerlingen en ook intercedent Arrold hebben een leerzame dag gehad. Arrold: “Het was bijzonder indrukwekkend!” Wij bedanken het Griffioen en Lentiz. Bedankt dat onze leerlingen en Herenbos hier onderdeel van waren.

VHG brancheopleiding ‘Aankomend hovenier’

Wil jij je dagen niet langer binnen slijten maar juist heerlijk buiten, terwijl de zon schijnt werken in het groen? Meld je dan aan voor de VHG Brancheopleiding! In maart 2022 biedt Herenbos je weer de mogelijkheid om je te laten omscholen naar een kansberoep als aankomend hovenier. Meld je aan bij een van onze vestigingen.

Ook interessant

Nieuwkomers in het Groen

Ben je nieuw in Nederland en wil je graag aan de slag als assistent hovenier? Bent u een gemeente en op zoek naar een leerwerktraject ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Opleiden

Deelneemster VHG assistent hovenier Sera

Afgelopen editie volgde Sera de opleiding van de VHG assistent hovenier. Momenteel is zij via Herenbos in dienst bij Ernst Baas ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Opleiden

Diplomering VHG brancheopleiding

Onze examenkandidaten van de VHG brancheopleiding ontvingen afgelopen dinsdag hun getuigschrift. Ondanks corona was het mogelijk om met ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Opleiden

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.